Nagu eelmiselgi aastal, toimub 2 lahingut: reedeöine lahing Suure Läänehoovi territooriumil edela nurgatorni kõrval ning laupäevane lahing Spes bastionil - viimasel on pealtvaatajail toimuvat ka parem näha.

Küsimusele, kas Narvas on ka Rootsi garnison, vastas Aleksandr Stantsik eitavalt. Põhjasõja ajal Rootsi garnison Narvas kindlasti oli, kuid tänapäeval tegeletakse põhjasõja-aegse Rootsi armee rekonstrueerimisega Rakveres. Narvas on „Preobraženski polk", millega on ühtlasi ka lihtne liituda - tuleb vaid klubi tegevliikmetega ühendust võtta, kuid kahjuks on noored ajaloost suhteliselt vähe huvitatud. Olulisemad oskused tulevase rekonstrueerija jaoks on aga suka kudumine ja särgi õmblemine, teised kostüümi osad saab hankida ka ajapikku. Naised saavad aidata taaselustada tavakodanike elu - elada laagris maa- või linnanaise riietuses, valmistada sõduritele toitu, ühesõnaga kindlustada meeste elujõud ning tagala.

Ajaloofestival ei seisne siiski vaid lahingus. Festivalikülalised näevad nii sõjalaagrit kui külaelanike asundust, saavad vanaaegse tehnika järgi paberit valmistada ja õppida 17. sajandi tantse. Kõige julgemad saavad nekrutiks hakata ning musketist tulistada. Laupäeval toimub Põhjaõues laat.

Reede, 12. august
10.00 festivali avamine
11.00 paberimeisterdamise töötuba, vajalik eelregistreerimine
17.00 fotonäituse „Lahing nägudes" avamine
19.00 17. sajandi tantsude õpituba
21.00 öölahing kindluse territooriumil

Laupäev, 13. august
10.00 Põhjaõue käsitöökodade ja laada avamine
11.00 paberimeisterdamise töötuba, vajalik eelregistreerimine
15.00 relvastuse ja lahingõppuse demonstratsioon: jalaväe, suurtükiväe ja ratsaväe tegevus
17.00 Narva lahingu rekonstruktsioon (bastion Spes)
20.00 Rahvapidu (Suur Läänehoov)

Pühapäev, 14. august

10.00 lahkumisrivistus ja aupaugud, rahulepingu allakirjutamine
11.00 pronksivalamise õpituba, vajalik eelregistreerimine