Võru judoelu hing Enno Raag klubi noortest kasvandikest kedagi eraldi esile tõsta ei soovi. „Hindan kõiki lapsi, kes Eesti meistrivõistlustel medali said," sõnas ta.

Teeneka treeneri pilk on juba järgmises aastas ja suuremad lootused seotud klubi 2000. aastal sündinud poistega, kes peaksid hakkama ilma tegema C-vanuseklassis.

Tänavu on võrulastest kõige kõrgemas mängus kaasa löönud kehakaalus kuni 55 kg nii Eesti juunioride kui ka A-vanuseklassi meistriks tulnud Karl-Erik Org. Lisaks kodustele jõuproovidele on ta võistelnud kadettide (kuni 17aastaste) Euroopa karikasarja etappidel Venemaal, Saksamaal ja Poolas ning ka Maltal toimunud EMil, kus tal küll kahjuks juba avaringi järel võistlusest välja langes. Kuidas läks tal juuli lõpus Türgis toimunud noorte olümpiapäevadel ning augusti alguses omaealiste MMil Ukrainas, polnud artikli kirjutamise ajal veel teada.

Kaugemal on edukalt võistelnud teisedki Rei judokad: Jaan Angerjärv tuli raskekaalus Leedu U23 vanuseklassi meistriks, Eesti B-klassi meistrid Rene Sulg ja Tarvo Jõgeva on hästi maadelnud turniiridel Valgevenes ja Poolas.

Kahjuks on spordis tunda veel masuaja külma hingust ning probleeme on ka judokatel. „Loodan, et järgmine aasta on selles osas juba rõõmsam," ütles Enno Raag.

Raskuste kiuste on judokad hakkama saanud nii võistlustel käimise kui ka koduse "Võru kevade" turniiri korraldamisega. See, tänavu juba 16. korda toimunud võistlus, tõi märtsis Võrru neljas vanuseklassis kokku rekordarvu ehk 552 noort judokat kaheksast riigist. Judoklubi treeningud toimuvad Võru spordikeskuses.

Treeningute kohta saab infot klubi koduleheküljelt http:// www.rei.ee ning telefonidel 5341 3237 ja 5341 0241.