Seda Heldri teelt Taluranna teele üle staadioni kulgevat otseteed olen ise regulaarselt kasutanud üle aasta ja seni vahejuhtumiteta, kahjuks esmaspäeval, 3. veebruari hommikul mu õnn pöördus.

Hommikul kell 7.20 ajal tööle suundudes oli staadionil kaks koera perenaistega, mõlemad loomad jooksid lahtiselt. Kuna koeri on seal ikka ringi liikunud ning seni probleeme olnud pole, pigem on kokkupuuted olnud sõbralikud, ei osanud ma ka seekord karta. Suundusin julgelt üle staadioni, kui äkki üks koer ringi pööras ja minu poole sööstis. Jäin seisma, kuna isegi veel sel hetkel ei osanud ma oodata rünnakut, järgmisel hetkel tundsin valu jalas.

Koera perenaine võttis koeral kaelarihmast, ta sõbranna ei suvatsenud aga oma koera kinni võtta. Olles tööl kiiremad toimetused ära teinud, veetsin järgnevad kolm tundi esmaabi vastuvõtus. Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini osakonnast, kus puhastati haav ja tehti teetanuse vaktsineerimine, suunati mind edasi Lääne-Tallinna Nakkushaiguste polikliinikusse, et teha marutõve-vastane vaktsineerimine.

Seda viimast küll mulle ei tehtud, sest arst arvas, et kuna koeral on omanik, siis on ta ilmselt ka vaktsineeritud. Ma väga loodan, et see koeraomanik hoolitseb oma koera eest paremini kui kaasinimeste eest ning koer on vaktsineeritud, sest marutaud on teatavasti ravimatu haigus, mis lõppeb surmaga," kirjeldas Liivi Tuuling.

Lääne-Tallinna Nakkuskliinik ütles juhtumit kommenteerides, et vaktsineerimise vajadus otsustatakse alati individuaalselt ja kui oht on olemas, siis ka vaktsineeritakse. "Antud juhul oli tegemist omaniku koeraga ja omaniku koerad on reeglina vaktsineeritud. Pealegi on omaniku koera peale hammustamise juhtumit võimalik jälgida. Eesti on kuulutatud marutõve vabaks riigiks. Seetõttu vaktsineerimist vajavate juhtumite arv on tunduvalt vähenenud," teatas kliinik pressiesindaja vahendusel.