2007. aastal juhtus õnnelik õnnetus Tartu jõulukuuse transportimisel, kus Põlvamaal Tartu jõulukuuske toomas käinud kraana vajus kuuske kergitades pehmel pinnasel külili. Kuusk prantsatas pikali ja kraana tõusis õhku. Õnneks keegi viga ei saanud.
Tartu jõulukuusk tõmbas kraana külili

2008. aastal saatis Rakvere linna jõulukuuse transportimist viperuste jada, kus esmalt jäi pinnasesse kinni kraana, seeejärel jäi lumme kinni treiler. Kui treileri lahtitõmbamiseks piisas ratastraktorist, siis kraana oli nii sügavale pinnasesse vajunud, et selle väljatõmbamisega sai hakkama vaid vintsiga metsaveotehnika.

2009. aastal jäi teemutta kinni Tallinna kuuske vedama pidanu kraana. Kuusk, mis Kõue vallast toodama pidi, jäi uhkelt püsti, sest parema ligipääsetavusega kuusk leiti Vooselt.
FOTOD: Tallinna kuuske vedanud kraana jäi kinni

Möödunud aastal oli mitu uudist jõulukuuse viltuvajumisest, nii vajus elektripirnidega kaunistatud jõulukuusk viltu Maardu linnas, samuti oli päev pärast paigaldamist viltu vajunud Tallinna jõulupuu. Haapsalus tuli viltu vajunud puud kohendada aga lausa kolmel korral.
Pühadeehtes jõulukuusk vajus külili
FOTOD: Tallinna jõulukuusk vajus viltu

2002. aastal ei mahtunud jõulupuu Paide linna sisse

Kuuse transportimisel tuli esimene peatus teha linnapiiril, sest üle tänava veetud elektrijuhe jäi kuuse okstesse kinni. Juhe lükati teibaga üles ning veos sai edasi kulgeda, kuid sadakond meetrit eemal takistas tõsisemalt kuuse Keskväljakule jõudmist üle tänava lehviv reklaam. See tuli korraks maha võtta ja hiljem tagasi panna.
Paide jõulukuusk ei mahtunud linna sisse

Jõulukuusk sai pommiähvarduse

Jõulukuused on langenud ka vandaalide ohvriks. 2002. aastal vahetult enne jõululaupäeva saagis keegi käsisaega maha Leisis vallarahvale üles seatud suure jõulukuuse. Jõulude ja aastavahetuse möödudes saagisid vandaalid 2009. aastal maha Türi jõulupuu.

2002. aastal rüüstasid vandaalid Antsla jõulukuuske - vaevalt sai kuusk püsti aetud, kui pahatahtlikud inimesed puu otsa ronisid ning taskutäie elektripirne kaasa viisid, samuti peksid nad puruks tänavavalgustuspostide külge kinnitatud jõulutähed. Ööpäev enne esimese advendi pidustusi oli kuusk pime.

Kahe laamendajast nooruki pilt jäi aga turvakaamerate videosse ning nad tabati.

Eriti kurioosne juhtum leidis aset aga aastal 2002, mil üks noormees tegi jõulukuusele pommiähvarduse. Ta helistas häirekeskusesse ja teatas, et Tallinnas Raekoja platsil on kuuse alla pandud pomm. Politsei evakueeris jõulupuu ümbrusest inimesed ning pommigrupp tegi kindlaks, et mingit lõhkekeha kuuse all ei ole.