2010. aasta sügisel möödus 15 aastat päevast, mil seltskond Jüri Gümnaasiumi õpetajaid otsustas kokku tulla, oma noorusest pärit pillimänguoskus unustusehõlmast lagedale tuua ja mõned laululood selgeks õppida. Esialgu tehti seda vist ainult iseendi rõõmuks. Kroonika märkmed ütlevad aga, et juba nelja päeva pärast tuli ka esimene avalik esinemine ja see toimus Harjumaa Haridusosakonna poolt koostatud inspekteerimise akti ettelugemisele järgnenud pidulikul koosviibimisel.

Idee algatajaks ja julgustajaks oli vaieldamatult Hairi Laurand, kes on kapelli juht, õpetaja ja akordionimängija tänaseni. Algkoosseisus tegid kaasa veel Anneli Kontson – kannel, Terje Papp – kitarr, Kaja Kuuseok – akordion, Külli Kaasik

– trummid ja Kersti Kaldmäe – marakas. Õige pea liitusid lauljate ridadega Linda Pihu, Sirje Tuul ja Tiiu Eljari.

Soov oma koosmusitseerimise rõõmu ka teistega jagada, viis aina uute ja uute esinemisteni. Enamasti kõik kooli jõulupeod ja õpetajate ühisüritused said edaspidi kapelli rahvalike lugudega rikastatud. Ideid oli palju – kord olime õpetajate vanadekodu kapelli parodeeriv kollektiiv, kord ansambli Meie Mees jäljendajad (kusjuures originaalkostüümides!), kord jälle lihtsalt humoorikalt rõivastatud publikulõbustajad.

Alates 1997. aastast kuni tänaseni on õpetajate kapell saatnud tantsimist ja laulmist Jüri klunkeril. Esinetud on teistelgi Rae valla üritustel ning naabervallas Kiiliski. Oma laulurõõmu on jagatud näiteks ka vanadekodu elanikega.

15. tegutsemisaasta on toonud hulgaliselt esinemisi valla piirest kaugemal. Oktoobris käisime õpetajate päeva puhul tervitamas Paikuse valla pedagooge. Teistkordselt olime tagasi kutsutud esinema Jõuluturule Tallinna vanalinna.

Sel talvel oli kapelli jaoks kindlasti tippsündmuseks esinemine Tallinki laeval, reisil Rootsi kuningriigi pealinna Stockholmi ja tagasi. Väga sooja vastuvõtu osaliseks sai meie lustakas jõuluhõnguline etteaste nii õhtusööki nautinud reisijatele kui ka showbaari külastajate seas. Lootsime oma rahvusliku muusikaga meelelahutust pakkuda ka laevasõitu nautivatele naaberriigi turistidele. Oma kava mitmekesistamiseks õppisime selgeks mõned rootsi rahvamuusika lood. Õpetajate kapelli esinemine mõlemal päeval õnnestus väga hästi.

Kenaks väljundiks 15 tegevusaastast on ka DVD-plaat, mis lustiga lindistatud sai.

Kapelli liikmeid on aja jooksul lisandunud ja mõned ka erinevatel põhjustel loobunud. Meie ridades on olnud veel Raina Sinisalu, Maiu Aadli, Marje Tahk ja Nele Altrof. Täna on õpetajate kapelli koosseis järgmine: Hairi Laurand – akordion, Kersti Kaldmäe – kannel, Terje Papp  kitarr, Sirja Kautsaar – viiul, Aili Leukman – jauram, Kuuno Kasak – akordion, Anli Vahesalu – akordion, Tiina Malkov viiul, Sirje Tuul – laul ja rütmipillid, Malle Kempi – laul ja rütmipillid, Linda Pihu – laul ja rütmipillid, Kaidi Laidvee – laul ja rütmipillid, Triin Tammistu – laul ja rütmipillid, Terje Jaamul – laul ja rütmipillid.

Suur tänu Külli Kaasikule, kes väga kohusetundlikult kapelli algaastate tegemised kroonikasse üles märkinud on. Loodame, et Jüri Gümnaasiumi õpetajate kapelli laulurõõm niipea ei rauge ja toredaid esinemisi jätkub veel aastateks.