Töö toimus kolmes töörühmas - Põltsamaa piirkond, Jõgeva piirkond ja Peipsi piirkond. Põltsamaa piirkonna töörühmas osalesid Põltsamaa linn, Põltsamaa vald, Pajusi vald ja Puurmani vald, Jõgeva piirkonna töörühmas osalesid Jõgeva linn, Jõgeva vald, Palamuse vald ja Tabivere vald, Peipsi piirkonna töörühmas osalesid Saare vald, Torma vald, Kasepää vald ja Jõgeva maavalitsuse arendusosakonna töötajad (Pala ja Mustvee esindajad puudusid).

Töörühmade töö tulemusena kaardistati võimalikud toimepiirkonnad ja nende tõmbekeskused ning koostati piirkondade jaoks vajalike investeeringuobjektide loetelu.

Põltsamaa linna kui piirkonnakeskuse ümber kujunes eeldatav toimepiirkond, mis hõlmas osaliselt ka Viljandi- ja Järvamaad. Probleemseteks kohtadeks jäi Puurmani, Saduküla ja Aidu piirkonnad, millest esimese tõmme on Tartu suunas ja teistel Jõgeva suunas.

Jõgeva linna mõjualaks kujunes peamiselt Jõgeva valla territoorium, aga teatud reservatsiooniga ka Palamuse ja osa Tabivere ning Torma vallast (Sadala, Kantküla, Rääbise). Tabiveret mõjutab aga olulisemalt siiski Tartu linn.

Peipsi piirkonnas joonistus kõigepealt välja Mustvee mõjupiirkond, kuhu kuulub Kasepää ja Lohusuu vald aga ka Ulvi piirkond. Kui Pala vald tõmbub Tartumaa poole, olles ühiseks piirkonnaks Kallaste ja Alatskiviga, siis kahe teenuskeskusega Saare valda, mis asub samuti Tartu mõjualas, ei suutnud ükski kolmest töörühmast määratleda mõne teise piirkonna osana. Peipsi töörühm nägi ka Torma valda ühtse toimepiirkonnana, mille oluliseks tõmbekeskuseks on Tartu.

Regionaalministri poolt ette antud tõmbekeskuste hindamise tabeli täitmisel kujunes teatud reservatsioonidega Saare valla hindamislehe punktiarvuks 72- 76 punkti, mis vastab tõmbekeskuse määratlemiseks vajaliku punktisumma suurusele. Saare valla inimeste avalike teenuste kasutamise subjektiivsel hindamisel saame öelda, et kõrgetasemelise avaliku teenuse (arstiabi, gümnaasiumi,- kutse,- ja kõrharidus, õigusteenused, kõrgkultuur, suure lisandväärtusega töökohad jne) asuvad Tartus. Lõuna-Eesti suurim keskus Tartu ei ole Saare vallale konkurent, vaid meie piirkonna (terve Jõgevamaa ja osa Ida-Virumaast) tõmbekeskus, mille areng mõjutab oluliselt ka mõjupiirkonna arengut. Esmatasandi teenused on Saare vallas olulises osas välja arendatud, aga vajavad parendamist.

Tõmbekeskuste kavas nähti peamiste probleemidena omavalitsustega kooskõlastamata riiklike investeeringute (perearstikeskuste väljaarendamine, koolide investeeringud, teed ja tänavad jne) suunamist, ühistranspordi korraldamist ja esmatasandi teenuste kättesaadavust. Töörühmade töö kokkuvõte saadetakse hiljemalt juuni lõpuks omavalitsustele arutamiseks ja seisukoha võtmiseks. Juuli alguses annab oma seiskoha tõmbekeskuste kavale ka Jõgeva maavanem.