Töisematel päevadel veeti pinnast kohale 1170 m³ jagu. Mais veel rada kasutada ei saa, sest sinna veetud pinnas hakkab sulama ning vajuma. Suvel, kui rajapõhi on tahenenud, silutakse rada veel korra üle ning paigaldatakse valgustus. Eeldatavasti on rada avatud kõigile tervisespordi harrastajatele ja loodusesõpradele juba sügisel.

Terviseraja ehitamisel on peetud silmas seda, et see peab olema turvaline, paiknema rahulikus müra eest kaitstud ja saastevabas meeldivas maastikus. Järgmisel aastal saab tänavu ehitatud rada ka koorepuru- ja osalt kruusakatte.

Jüri terviserada on muutunud iga aastaga järjest enam külastatavaks. Talvel tulevad siia sportima suusasõbrad erinevatest valla asumitest, suviti kasutatakse rada peamiselt jalutamiseks ja jooksmiseks.

Tervisespordi harrastajad saavad kasutada spordikeskuse pesemisvõimalusi ning ka ujulat ja jõusaali. Autoga terviserajale tulijad saavad kasutada Jüri Gümnaasiumi ja Rae Spordikeskuse parklaid.

Jüri terviseraja projekt näeb tulevikus ette Jüri aleviku ja kolme küla Aaviku, Vaskjala ja Karla ühendamist läbi tervise- ja liikumisradade võrgustiku. Plaanis on panna raja äärde infostendid ja suunaviidad, paigutada istepingid puhkepausiks või pikniku pidamiseks.

Kollane joon tähistab Jüri terviserada


Terviseraja ehitamise kronoloogia

2006 rajati 900 m valgustatud ja koorepuruga kaetud terviserada.

2011 Rae Vallavalitsus alustas Jüri terviseradade pikendamise planeerimistöödega.

2012 pikendati olemasolevat terviserada 700 m võrra (koos valgustusega).

2013 aasta sügiseks valmib 3,6 km pikkune terviseradade rajapõhi, millest 2720 valgustatakse.

2014 3,6 km ulatuses kaetakse rada koorepuru ja osaliselt kruusakattega.

2014. aastal saab Rae vald Jüris 5,2 km pikkuse terviseraja, millest 4180 meetrit on valgustatud.