Linda-Johanna lõpetas Kalmaküla koolis 4 klassi, oli ühe aasta kodus ja läks siis Vasula kooli kodumajandust õppima. Selles koolis õpetati noortele perenaistele kõike eluks vajalikku - aiandust, mesindust, loomakasvatust, toidu valmistamist ja veel palju muud.

 Linda abiellus Augustiga erakordselt soojal sügispäeval 2. oktoobril 1938. aastal. Ta näitas meile oma pulmapilti ja ütles, et ainult 4 inimest sellelt pildilt elab veel. Noorpaar asus elama peiu isakodus Piilsi külas Sallara talus. Neil sündis neli last, kellest üks poeg suri kopsupõletikku. 1945. aastal küüditati August Siberisse. Sealt ta enam ei naasnud. Linda-Johanna jäi nelja lapsega üksi, noorim neist oli kõigest 8-kuune pesamuna Rein. Seltsieluks ega pidudeks aega polnud, sest tööd oli palju. Suured õunapuuaiad, maasikapeenrad, viljapõllud ja loomad vajasid hoolt. Aiasaaduste müügist saadud tulu oli pere ainuke sissetulek. Kolhoosiaja saabudes muutus Linda elu veel raskemaks. Hobune võeti ära ja umbes 10 aastat tuli teha kolhoosile orjatööd. Samas tuli hoolt kanda oma kodu ja aiamaa eest. Poeg Rein meenutas, et mängimiseks eriti aega ei jäänudki. Lapsed käisid karjas, tegid heina ja rohisid põlde. Suuremad lapsed hakkasid turul aiasaaduseid müüma. Rein ütles, et temale turul arvutamine meeldis ja eks talle sealt kaubitsemispisik külge hakkaski.

 Linda -Johanna on elanud ka Avinurmes. Kuid nüüd, juba viimased 8 aastat, on ta tagasi kodus Kõrgemäel. Linda- Johanna minia Viivi ütleb, et ämm on siin puhkusel. Ta ei kipu aeda ega kööki. Ja mis kõige parem - ei kipu õpetama ega vingu. Linda hoiab oma mälu värskena lehti lugedes. Ta käib ajaga kaasas ja viimastel Riigikogu valimistel andis oma hääle ID-kaardiga!

 Lindal on 6 lapselast ja 5 lapselapselast, kuues on tulekul. Noored käivad tihti maal. Lindale meeldib poliitikast rääkida ja poistega vaielda. „Ilma" kohta ütles Linda muiates nii: „Enne oli punane taevas ja valged pilved, nüüd on kollane taevas ja sinised pilved".

Linda-Johannat on elu palju õpetanud. Ta on kõiki aegu näinud ja kõik ajad üle elanud. Raskele elule ja tööle vaatamata on Linda-Johanna kadestamisväärselt rõõmsameelne ja väärikas daam.

 Soovime Lindale palju tervist, elurõõmu ja jaksu poistega vaidlemisel!

Vasakult õed Linda (95), Helmi (97) ja Valve (84)