Piretil nupp nokib, töötab nagu koorelahutaja. Kui vaja mingi üritus korraldada, projekt teha, siis temal ei tule kunagi ideedest puudus. Nagu vurr teeb ta mõned kiired tiirud, helistab siia-sinna, jagab korraldusi (nii omadele kui ka võõrastele) ja tehtud ta ongi.

Piretil on hea huumorisoon. Oskab ise nalja teha (Niisuguse kolba peal, mis nal

ja ei mõista, on paras puid lõhkuda. Lilli Promet) ja saab teiste naljadest aru. Ega me muidu poleks julenud tema juubeliaastaks 70 kirjutada.

Miks 70? Liitsime täituvatele eluaastatele tema Lohusuu vallas töötamise aja. Nii saimegi igati soliidse numbri - 70! Kui palju jääb ühele ja kui palju teisele poole plussmärki, jäägu lugeja arvata.

Igapäevatöös on lisaks abi vajavatele täiskasvanutele tema rõõmu- kui mureallikaks lapsed. Nendega tegelemisel ei oska (ilmselt ka ei taha) ta kokku hoida ei aega ega raha. Piretil endal lapsi ei ole, aga tundub, et ta mõistab neid sageli paremini kui enamus meist - staažikaist vanemaist (Vanemad on need kondid, mille kallal lapsed teritavad oma hambaid. P. Ustinov). Piret võtab valvsa pilgu alla nii teravad hambad kui ka puretud kondid ja enamasti leiab viisi kas siis aitamiseks, lohutamiseks, lootuse andmiseks või korrale kutsumiseks. Mõnikord lihtsal piitsa-prääniku meetodil, kuigi piitsaga me teda vehkimas näinud ei ole.

Piret on praegu vallas töötavatest ametnikest ainuke, kes viibis Lohusuu Vallavalitsuse sünni juures. Tema on Lohusuu valla „raudne leedi". Kui keegi ei tea või ei mäleta, siis seatakse ikka sammud Pireti kabinetti. Enamasti alustab Piret oma vastust sõnadega: „Ega ma nüüd ka kõike ei tea ..." ja sellele järgneb tavaliselt kolm korda rohkem informatsiooni, kui algselt vaja oli (Tark on see, kes teab palju kasulikku, ja mitte see, kes teab lihtsalt palju. Kreeka vanasõna).

Kas Piretil on ka iseloomuomadusi, mis kadedust ei ärata? Sellele võib vastata naljatamisi järjekordse aforismiga: Ärge juhtige sõbra tähelepanu tema vigadele. Ta võib need kõrvaldada, kuid ta ei andesta teile (Logan Smith).

Soovime Piretile jõudu ja tahet olla särav ja heatahtlik, abivalmis ning pühendunud oma töösse!