Ürituse edukale läbiviimise eest tahavad korraldajad tänada nii kõiki esinejaid kui Alansi-Kirivalla-Lutsu küla aktiivseid liikmeid. Mina tahan omakorda tänada osalejaid, kuid kindlasti ka organiseerijaid, kes oma tegevusega tutvustavad Kõue valda kõigile roosihuvilistele üle Eesti ja ka väljapoole.

Samal ajal toimus valla teises servas Paunküla veehoidla ääres järjekorras juba neljas rahvusvaheline Kiruvere muinaslaager. Muinasaja taaskehastajaid Eestist, Lätist ja Leedust (kaupmehed, käsitöölised, sõjamehed ja nende pered) osales laagris ca 150 inimest. Laagris oli avatud Meistrite turg, kus kaubeldi muinasaegsete tarbeesemete ja ehetega ning töövahendite ja toorainega. Avatud olid meistrite kojad (sepikoda, savikoda, tekstiili-koda, ehte-koda, klaasikoda), kus huviline sai proovida seda, kuidas tehti asju 1000 aastat tagasi. Paunküla veehoidlal seilas viikingilaev Emma, mis oli laagri tarbeks kohale toodud Tartust, Emajõe Lodjaseltsist. Kahel päeval külastas laagrit ca 400 inimest. Kindlasti vaatajate seisukohast oli huvitavaim mitu tundi kestnud võitlusstseenid, kus oli nii kahe-, neljavõitlust kui grupilahinguid. Palju pakkus huvi ka viikingilaev Emma. Sellel aastal pakuti esmakordselt toitlust, mis oli ajastule kohaselt tõetruu ja peale lahingute vaatamist kõhutäiteks ära kulus. Laagri peakorraldaja on MTÜ Austrvegr Selts. Kõue vald toetas 2010. aastal seltsi tegevust 8000.- krooniga. Toimunust on jäädvustatud hulgaliselt foto- ja videomaterjali, mis on vaadatavad seltsi koduleheküljel www.kiruvere.ee Kõue valla jaoks on tähtis, et siin oleks aktiivseid inimesi, kes tutvustaks nii valda kui valla vaatamisväärsusi väljapoole. Täname korraldajaid ja soovime ka edaspidi nende ettevõtmistest osa võtta. Ardu lasteaed ja spordiväljak 1. juulil oli Ardu Kooli lasteaiamaja ja spordiväljaku lisatööde lõpptähtaeg. 27. juulil käis EASi esindaja tegemas paikvaatlust ja kokkuvõttes oli kõik korras. Tööd on tehtud, arved nende eest makstud, lapsed uue lasteaia ja spordiväljaku üle õnnelikumad ja vald ühe kogemuse võrra rikkam. Tahan tänada meie usinaid vallaametnikke, Kõue Varahaldust ja lasteaia peret haljastustööde tegemise eest.

Kõue valla spordipäev Ardu Kooli uus staadion sai 31. juulil väärikalt sisse võisteldud. Uue staadioni esimesel võistlusel oli kokku üle 30 osaleja, kes võtsid mõõtu neljal erineval alal. Võistluste vahel toimus sopsuvõistlus korvpalliväljakul. Üritus oli väga hästi organiseeritud ja tahaks tänada seejuures korraldustiimi, sponsoreid ja noori-vanu, kes kohale tulid. Kõige esinduslikum pere 4 liikmega (kellest 3 võtsid osa kõigist aladest) oli perekond Nokkur.