Laagri kavas oli seekord rohkelt üritusi meeskonnatööna ja nii tuli võimalikult paljudel aladel Eesti-Soome segavõistkondades ühise eesmärgini jõuda. Ühistesse tegemistesse kuulusid lisaks treeningutele veel footvolley turniir, sõpruskohtumine saalihokis, Kiigelandi külastus, ujumised Raval ja Kalijärvel, tutvumine Ambla vallaga. Ambla Vallavanema vastuvõtul kerkis taas esile mõte arendada Ambla ja Taipalsaari valla sõprussidemeid lisaks spordile ka teistel elualadel. Parimaks laagriliseks Ambla valla poistest tunnistati Taavi Lumiste. Laagri õnnestumisse andsid taas oma panuse Taipalsaari valla spordijuht Tapani Torvi ja treenerid-hooldajad Raimo ja Eero Nieminen ning bussijuht Veijo Vento. Järgmisel aastal on ühislaagri korraldamise järg Taipalsaari vallal.

Ambla SK 3-etapilisel seeriavõistlusel rannavolles Aravete liivaväljakutel on peetud 1.etapp, kus osales 6 võistkonda. Poolfinaalides, kuhu jõudsid põhiturniiri 4 paremat võistkonda, alistasid Kristo Meius, Marit Laidroo Sirgo Voore, Timo Matikaineni ja Martin Tamlak, Kert Kärner Priit Simsoni, Taavi Leinarti. III-IV koha mängus võitsid Priit Simson, Taavi Leinart Sirgo Voore, Timo Matikaineni ja turniiri finaalis Kristo Meius, Marit Ladroo Martin Tamlaku, Kert Kärneri. Seeriavõistluse 2.etapp toimub 2.juulil algusega kell 12.00 koos Järvamaa MV-ga ja 3.etapp koos ARAVETE RANNAVOLLE 2011 turniiriga 16.juulil algusega kell 13.00. 1.juulil algusega kell 18.00 toimuvad Aravetel Järvamaa MV rannavolles veteranidele, 15.juulil kell 16.00 ja 18.00 toimuvad ARAVETE RANNAVOLLE 2011 turniirid segapaaridele ja veteranidele ning 16.juulil kell 10.00 naispaaridele.

Eesti MV jalgpallis on IV liiga idapiirkonnas, kus osaleb ka Ambla Vallameeskond, lõppenud kevadringi mängud. Viimases 4-s mängus võideti Tallinna FC Anzi meeskonda 6:3 (väravalööjad meilt Erkko Linnas, Aron Kütismaa, Elari Jõendi, Sten Rõngelep ja Dagnar Adrat 2 väravat), viigistati Tallinna JK Piraaja II meeskonnaga 1:1 (värav Sebastian Koljakult) ja kaotati Tallinna FC Levadia III meeskonnale 1:3 ja JK Suema Cargobus meeskonnale 0:4. Ambla Vallameeskond on kevadringi järel 11 punktiga idatsooni 8. positsioonil. Mängud jätkuvad sügisringi mängudega 24.juulil, kui algusega kell 13.00 võõrustab meie meeskond Ambla Koolistaadionil FC Kiiu meeskonda, keda kevadringis õnnestus 5:0 võita. Sügisringis saab meie meeskonna mängudele Ambla Koolistaadionil kaasa elada koguni 7-s kohtumises 11-st. Kõik kodumängud on pühapäeviti algusega kell 13.00 (erandina 31.juuli kohtumine turniiritabeli liidri FC Twisteriga, mis algab kell 16.00) - TULE OMASID TOETAMA!

Oma 5.hooaega alustas Ambla Külaliiga 2011 jalgpallis ja 8 võistkonda ligi 100 mängija osavõtul pidas Kevadringis 28 kohtumist. Turniiritabeli tipus on enne Sügisringi 6 võidu ja 1 kaotusega Kossutiim I ja Külaliiga uustulnuk Õhust ja Armastusest. Neile järgnevad väikeste vahedega 4 võidu, 2 viigi ja 1 kaotusega JK Ummistus ja 3 võidu, 1 viigi ja 2 kaotusega eelmise aasta autsaider FC Ambla. Tabeli alumise poole 4 võistkonda on väga tihedalt, kus 5.kohta 8. kohast lahutab vaid 2 punkti.

Kevadringi paremusjärjestus:

1. Kossutiim I 18 punkti v.v. 38:10;

2. Õhust ja Armastusest 18 punkti v.v. 29:7;

3. JK Ummistus 14 punkti v.v. 19:15;

4. FC Ambla 10 punkti v.v. 14:15;

5. Roosad Pantrid 6 punkti v.v. 8:13;

6. Kossutiim II 6 punkti v.v. 19:34;

7. FC Sport 5 punkti v.v. 18:32;

8. JK Välk ja Pauk 4 punkti v.v. 8:27.

Resultatiivsemad mängijad: Urmas Raaper Õ ja A 10 väravat; Elari Jõendi Kossutiim 9 väravat; Rauno Tikko Kossutiim 9 väravat; Margus Porkveli JK Ummistus 8 väravat; Lenno Kütismaa FC Ambla 7 väravat; Alar Heinsaar JK Ummistus 6 väravat; Volodja Erdei FC Ambla 6 väravat; Leino Avi Õ ja A 6 väravat.

Kokku oli kevadringis 47 väravalööjat ja 28 kohtumises tuli näidata vaid 3 kollast kaarti!

Külaliiga jätkab Sügisringi mängudega septembri teises pooles.

Traditsioonilisest Jaanipäeva jalgpallikohtumisest, kus omavahel võtavad mõõtu nooremad ja vanemad mängijad ja mis toimub igal aastal 23.juunil algusega kell 18.00 Arulageda jalgpalliväljakul, võttis seekord osa 14 jalgpallihuvilist. Ka sel aastal õnnestus vanematel mängijatel võita tulemusega 8:3. Mängu resultatiivseimad oli 3 tabamusega Kaupo Krull ja Margus Porkveli. Eriauhinnad läksid kõige nooremale osalejale, kelleks oli 10 aastane Ricco Sepp ja vanimale osalejale, kelleks oli 56 aastane Urmas Kullamägi.

Lisavõistlusena peetud pealelöögivõistluse võitis üllatuslikult kõige noorem osaleja Ricco Sepp. Mängu kohtunikuks oli taas kunagise Ambla meeskonna edukas ründemängija Riho Sepp. Järgmisel aastal möödub 90 aastat Arulageda jalgpalliväljaku rajamisest ja siis tuleks kindlasti seda sündmust ka meenutada ja mõne laheda üritusega tähistada.