Kodumajapidamises on igapäevases kasutuses kahte sorti kaalud: köögikaalud ja kaalud, millega iseend kaaluda.

Kalvi Trei ütleb, et köögikaalude ostmisel mingit trendi ei paista olevat. See ostetakse, kui sisustatakse uut kööki või kodu, ja siis võetakse muude köögiriistade kõrval ka kaal. Köögikaal on olemas ka igal tragil hobikokal. Teada on, et koogitaignasse tunde järgi jahu, võid ja suhkrut lisades ei pruugi tulemus kõige parem tulla. Ikka on vaja kaaluda. Või mõõta. Või teha mõlemat.

Restorani KuKuu vanemkokk ja ametikoolis kokkasid koolitav Juss Lindmäe soovitab toitu tehes kaalu kasutada. Siis on suurem lootus, et tulemus tuleb selline, nagu peab. Lindmäe toonitab, et kindlasti ei saa kõiki vedelikke ja kuiv-
aineid ühe mõõduga võtta. Vee ja piima 1 kilogramm ei ole sama palju milliliitreid. Ka detsiliitris jahus ja suhkrus on grammide kogus erinev.