Bussiliinid nr 5, 14, 18, 20, 20A ja 36 suunatakse kesklinna sõidusuunal ümbersõidule Tõnismäe tänava, Kaarli puiestee ja Vabaduse väljaku kaudu, tehes ajutise Kosmose peatuse Pärnu maanteel enne Tõnismäe tänava ristmikku. Bussiliinide nr 14, 18, 20 ja 20A Vabaduse väljaku peatus tehakse Estonia puiesteel trolliliinide nr 1, 3 ja 6 kaubamaja-suunalises Vabaduse väljaku peatuses.

Autodele suletakse Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust Liivalaia tänavani 7. aprillil täielikult, läbi pääsevad vaid liinibussid ja kohalikud sõidukid. Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni jäetakse mõlemas suunas liiklusele avatuks vaid üks sõidurada. Muutub ka Roosikrantsi tänava liikluskorraldus.

Trammitee rekonstrueerimise ajal on autode liiklemine Tõnismäe, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee ja Estonia puiestee piirkonnas ning selle piirkonna väiksematel tänavatel väga keeruline. Autojuhtidel palutakse juba praegu mõelda võimalikele ümbersõidumarsruutidele. Ümbersõiduks soovitab Tallinna transpordiamet kasutada Järvevana teed ning Ahtri tänavat ja Skoone bastioni ringliiklust.

Liikluskorralduse muudatustest teavitavad infotahvlid on juba paigaldatud. Suuremahuliste rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse lisaks uue trammitee rajamisele teealused kommunikatsioonid, trassile jäävad sõidu- ja kõnniteed ning haljastus. Trammitee rajatakse kogu ulatuses betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliinid, ehitatakse ümber Pärnu maantee depoo ja uuendatakse veoalajaamad.

Uue trammitee rajamisega kaasnevad liikluskorralduse muudatused ei mõjuta Tõnismäe valveapteegi lahtiolekuaegu, küll aga peab arvestama raskendatud ligipääsuvõimaluse ja parkimisoludega ning varuma aega kohalejõudmiseks. Trammitee Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimistöö lõpetatakse esialgse kava kohaselt 31. augustiks.

Täpsem info leiad SIIT.