Pärast hommikusi proove sai külastada esinemisväljaku juurde paigaldatud käsitöötelki. Seal oli võimalik proovida siiditrükki, klaasi- ja metallikunsti, valmistada võtmehoidjaid ja tuulekellasid. Meie noortele seal telgis meeldis. Nii poisid kui ka tüdrukud proovisid erinevaid tehnikaid ja võtteid. Valmistatud esemed saadi loomulikult endale. Näiteks nikerdas Lisete ülipeenest traadist emale, tema lemmik värvi kiviga, kauni ehte. Ka meie toredad noormehed leidsid endas varjatud andeid. Väljakul paiknes ka näitusetelk, kuhu oli üles seatud väljapanek kohalikest rahvariietest ja ülevaade maa ajaloost.

Külastasime Sinist mošeed, mis jättis oma mosaiikidega kaetud võlvide ja lagedega suurepärase mulje. Käisime Mini Türgis, mis kujutab endast suurt parki, kus on vaatamiseks inimese kõrgused Türgi tähtsamate hoonete maketid. Osa meist külastas ka Valensi akvedukti veehoidla muuseumit, mis oli parasjagu müstiline koht. Loomulikult ei saanud Istanbuli külastades käimata jätta Suurel turul. Seal said noored piisavalt harjutada suhtlemis- ja tingimisoskust. Hiljem selgus, et need oskused olid neil kenasti käpas.

Kui päevane kuumus oli üsna kurnav, siis hilisõhtul pärast esinemisi, oli väsimus just kui käega pühitud ja meie noortel jälle väike „pidu" plaanis. Nii toimus Aliase, arbuusi söömise, juukselõikuse, moešõu jt peod. Peod lõppesid alati õigel ajal, et järgmiseks päevaks kenasti välja puhata jõuaks

Mainimata ei saa jätta ka viietärni hotelli, kus elasime. Lisaks toamugavustele ja aknast avanevale miljonivaatele, olid meie päralt ka spa-mõnud. Meie lemmikuks kujunes katusekorruse bassein koos päikese nautimisega, sest päeval oli ruum katuseta. Poisid mõnulesid loomulikult ka saunas. Neid hüvesid oli meil aega kasutada eeskätt paaril esimesel päeval, kuna jõudsime kohale 2 päeva varem (hiljemaks ei saanud lennupileteid). Ka meie toitlustamist saab kirjeldada vaid ülivõrdes. Omavahel arutlesime juba, et pärast reisi peame vist paastulaagri korraldama.

Jäime nii festivaliga kui ka kogu reisiga väga rahule. Saime palju uusi kogemusi ning tutvusime teiste maade kultuuriga. Paar festivalikutset saime juba ka järgmiseks suveks.

Tänan festivalil käinud noori, kes olid supertublid ja lahedad nii laval, kui niisama tervikuna! Tänu lastevanematele, kes noori ja meie ettevõtmist igati toetasid. Kogu grupi poolt täname Kadrina vallavalitsust, Eesti Kultuurkapitali Lääne-Viru ekspertgruppi ja Rahvakultuuri sihtkapitali. Täpsem reisikirjeldus ja pildid: www.cadencia.ee