Kõik käis tugeva tümpsu saatel

Ehkki väljajagatud ülesanded võistlejatele polnud just kergete killast, tuli neid lahendada lavalt kostva jõulise muusikatümpsu saatel, mis tegi suulise suhtlemise üpris raskeks. Laval samal ajal toimunud rockkontsert leidis peagi oma vaatajaskonna, fännamine oli üleüldine. Üle 400 pealtvaataja arvati vaatajaid kokku olevat.

Võistlejate laudade kohale üles seatud ekraanidelt võis võistluse kulgu jälgida. Loomulikult said toimuvast paremini jagu need, kes ülesande osadega hoolikamalt tutvust tegid ning midagi ka meelde jätsid. Peamine huvi valitses siiski peakohtuniku info vastu, kes teatas jooksvalt asjade seisu. Võistlus kulges tihedas konkurentsis. Kui pool võistlust oli läbi, juhtisid Kadrina keskkool ja Tallinna Tehnikakõrgkool 7 punktiga. Nende kahe vahel toimuski tõsisem rebimine, kus otsustavaks sai võistluse teine pool. Selles kogusid kadrinlased 12 punkti, tallinlased said 9 punkti.

Kui kõik tulemused olid kokku löödud, selgus ka võitja, kelleks sai 19 punktiga Kadrina keskkooli võistkond koosseisus : Markus Põder, Elar Rämmeld, Kalev Karp, juhendaja Holger Bremen. Teiseks tuli Tallinna Tehnikakõrgkool (16 punkti), kolmas oli Tallinna Tehnikaülikool (11 punkti) ja neljandaks jäid külalised Soomest 10 punkt6iga. Kadrina võistkonnale oli see teine kord võita esikoht.

Huvi ja tegevust jagus igaühele

CADrina 2012 patrooniks oli Riigikogu esimees Ene Ergma, kel olid avasõnad öelda ning tõmmata õnnelike meenevõitjate nimesid välja loosikastist. Kohal olid Lääne- Viru maavanem Einar Vallbaum, Riigikogu liige, CADrina 2010 patroon Marko Pomerants, rohkearvuliselt sponsoreid jt.

Elevust tekitas võistluse peakohtuniku Raul Vibo tervituskõne, mis sidevahendite kaudu tuli videona saali suurele ekraanile kaugest ja kuumast Katarist. Raul Vibo töötab selles Araabia riigis ligikaudu sama asja kallal, mis Kadrina saalis võistlejadki - ehitab Kataris sildu. Peakohtuniku ülesandeid täitis Kadrinas Valdar Tammin, kes oli ühtlasi ka võistlusülesande koostaja.

Iga huvikeskuse välisuksest sisseastuja pilku püüdis vormelvõidusõiduauto, mille ümber sagisid huvilised. Selgus, et tegemist on Eesti, peamiselt Tallinna Tehnikaülikooli tudengite ja õppejõudude ühistöö viljana valminud vormelautoga FEST. Neid on valminud mitu modifi katsiooni ning meie üliõpilased on selliste autodega võitnud mitmed rahvusvahelised võistlused Ungaris, Soomes jm. Autoehitajad on koondunud oma klubisse Formula Student.

Huvipakkuvaid eksponaate võis leida ka mitmest tegutsevastVastse huvikeskuse saal, koridorid ja fuajee olid täis sagivat rahvast, peamiselt noori, kes kõik otsisid meelepärast vaatepilti, tegevust või ka põnevust, sest saalis omasoodu edenev paisjärve silla projekteerimine oli üpris intiimset laadi tegevus, millest rohkem huvitusid asjatundjad.

töötoast. Tutvuda sai laseritega, 3D skaneerimisega, robotitehnikaga. Hea ülevaate õpilasleiutajate tegevusest terves Eestis sai vastavatelt stendidelt, kust oli ka lugeda, mida kõike pole meie õpilased leiutanud, leidurite nimistus oli isegi 1. klassi poisse.

Meelelahutus üle kõige

Ehkki võistluse n-ö ametlikus osas tehti ka tõsist tööd, jäi CADrina 2012st mulje kui meelelahutusüritusest, mis on ka täiesti loomulik. Kadrina Huvikeskuse renoveeritud ruumidesse, mis tõepoolest hubased ja nägusad, mahtus kümneid tegevusi, millele jagus ka ohtralt publikut.

Muusikalist meelelahutust pakkusid lauljatar Liis Lemsalu ja ansambel Sharon, esinesid ka Kadrina noored tantsijad. Sillaprojekteerijaid tunnustati rahaliste auhindade ja tunnistustega, loositi välja publikupreemiad - tahvelarvuti ning kinkekaardid Põhjakeskuselt ja A&O-lt.

Õhtut juhtinud Tauri Tallermaa võis rahulolevalt mikrofoni käest panna. „Arvan, et kui igal aastal Kadrina keskkooli lõpetanutest on tänu koolitusprojektile 20-25 noort suutelised CAD-programme kasutama, küllap siis me selle positiivset mõju kümne aasta pärast ka tunda saame," lausus kogu selle ettevõtmise algataja, Aru Grupp AS-i juhataja ja Eesti Puitmajaliidu liige Juhan Viise.

Kas 12 noormehe ajutööna (peaaegu) valminud jalakäijate sild üle renoveeritava Kadrina paisjärve kunagi ka kummuma hakkab, näitab aeg.