Võistkonna terviseturniiridel osalemise eestvedajaks on lätlanna Ilze Timbare, kes kirjutas Eesti Võrkpalli Liidule oma osalussoovist esimesel registreerimise päeval, et uurida, kas nende segavõistkond saaks võistlussarjas osa võtta. „Meie võistkonnas on peaaegu kõik lätlased, kes erinevatel põhjusel elavad praegu Eestis ja on otsinud üles oma kaasmaalased, et koos aega veeta ja kord nädalas võrkpalli mängida. Võrkpallivõistkonna kooskäimise kohta levis esmalt jutt suust-suhu kui ka läbi interneti. Info oli üleval Eestis elavate lätlaste blogis, samuti aitas meil teavet võistkonna kohta edastada Läti Rahvuskultuuri Selts Eestis," kommenteeris võistkonna kokkusaamist lätlannast harrastusvõrkpallur Eva Kaarli.

Kaks päikest

„Meie praegune võistkonna tuumik on koos mänginud umbes 3 aastat. Samas erinevate koosseisude ja pausidega oleme võrkpalli harrastanud juba üle 6 aasta. Võistkonna nimi, "Divas saules" tuleb ka Eestis tuntud Läti bändi Brainstorm (Prāta Vētra) laulu pealkirjast "Starp divām saulēm", mis tähendab eesti keeles "Kahe päikese vahel". Võistkonna nimi peegeldab hästi mängijate elu, kuna meil kõigil on nö kaks päikest: üks siin Eestis, kus praegu elame ja teine Lätis, kust oleme pärit ja mis on meie kodumaa," selgitas Kaarli.

Eva Kaarli sõnul on valdav osa nende mängijad lätlased, kes erinevatel põhjustel on tulnud Eestisse elama lühemaks või pikemaks ajaks. „Mõned on tulnud töö tõttu ja mõni jälle perekondlikel põhjustel. Meie võistkond on väga kirju - on nii mehi kui ka naisi, nii noori, kel vanus 25 aastat kui ka seenioreid, kes juba üle 50. Tiimis on nii kogemusega mängijaid kui ka lihtsalt harrastajaid. Mõned liikmetest on elanud Eestis vaid mõne aasta, kuid on ka neid, kes elavad siin juba aastakümneid. Mängijad töötavad igapäevaselt nii spetsialistide kui ka juhtidena, erinevates valdkonnades nagu IT, transport, rahandus, laevandus jm. Meie liikmete hulgas on ka teadlasi, kes töötavad ülikoolide juures." Eva Kaarli nentis, et nende võistkonna koosseis on suhteliselt muutlik, sest aeg-ajalt tuleb kellelgi Eestist lahkuda või siis tuleb keegi jälle juurde.

Kogunemiskoht - Peetri kool

Rae vallaga seob võistkonda mängimise koht, kuna nad harjutavad igapäevaselt Peetri kooli spordihallis. Võistkonna liikmetest elab Rae vallas täna ainult üks mängija, ülejäänud elavad, kas Tallinnas või mujal Harjumaal. „Kui otsisime mängimiseks sobilikku kohta, siis selgus, et Tallinnas on keeruline leida vaba ja mõistliku hinnaga spordihalli. Esialgu mängisime Jüri Gümnaasiumi spordisaalis, mis on suhteliselt lähedal Tallinnale, kuid kui valmis uus Peetri Lasteaed ja Põhikool, siis tekkis võimalus seal koos käima hakata," lisas Kaarli.

Võistkonna koordinaator Ilze Timbare sõnul võtavad nad Credit24 Rahvaliigast osa esmakordselt. „Terviseturniiride mängude lisandumisega saame sarjast osa võtta ka segavõistkonnana, mis on meie jaoks väga oluline, kuna oleme harjunud nii koos mängima. Soovime oma võimeid proovile panna ja võrrelda end teiste harrastusmeeskondadega. Osalemine terviseturniiridel annab kindlasti ka lisamotivatsiooni tulla treeningule ja ehk meelitada meie kollektiivi veel ka uusi võrkpallimängijaid," lisas Timbare.

Rahvaliiga Terviseturniirile registreerumine lõppeb täna. Mängudega tehakse algust 2012. aasta jaanuaris.