Sel aastal kaheksandat korda toimunud Ökofestivali energiaseminar pakkus osalejatele taas võimalust kaasa rääkida ja teadmisi omandada alternatiivsete energialahenduste teemadel - kõneldi päikeseenergiast, soojuspumpadest, gaasi kasutamise võimalustest jm. Seminariga samaaegselt toimuval väikesel välimessil esitleti kõige kaasaegsemaid elektri-ja hübriidautosid ning huvilistel oli võimalik tutvuda päikesepaneelidega. 

Loodusesõbra rongiretk Ilumetsa ja nahkhiireöö osutusid kõige populaarsemateks  loodusretkedeks, suurt huvi tunti iluaedade külastamise vastu. Seeneretkel osalejad ei pidanud pettuma ning Moostes toimunud taaskasutuse õpituba ja kirbukas kujunesid samuti meeleolukateks. Huvitavad ja harivad teemad tõi festivalikülaliste ette Neitsijärve Loovusait metsakino ja lõkkeloengu näol.

Pühapäevasel Ökofestivali perepäeval oli lisaks kaubitsemisele mahe-, rohe-, näpu- ja toiduturul võimalik osa saada ka erinevate õpitubade tegevustest - näiteks valmistada jäätist ja võid, punuda pilliroost esemeid jms. Keskkonnatemaatikat tutvustasid läbi toredate tegevuste Tartu Keskkonnahariduse Keskus, Peipsi Koostöökogu, Eesti Pandipakend ja Keskkonnaamet. Lapsed käisid Looduskoolis, mõtlemapaneva näituse korraldas Põlva Kunstikool.

Ökofestivali korraldas SA Põlvamaa Arenduskeskus. Festivali toetasid Keskkonnainvesteeringute Keskus, Põlva Maavalitsus, Põlvamaa Omavalitsuste Liit ja Põlvamaa Partnerluskogu.