Maili Mesipuu, direktori asetäitja õppealal:

Ülenurme Gümnaasiumi õpilased on väärikalt esindanud oma kooli maakondlikel ja vabariiklikel olümpiaadidel, võistlustel ja konkurssidel ning saanud hulgaliselt kiitusi ja tänukirju. Tunnistusega, millel kõigis ainetes viied ehk kiituskirjaga lõpetasid kooliaasta 138 õpilast, see tähendab, et iga viies õpilane vääris kiituskirja. Parimate õpilaste vastuvõtule oli kutsutud algklassidest 166 õpilast, põhikooli- ja gümnaasiumiosast 147 õpilast. Maakondlikel olümpiaadidel saavutasid sellel õppeaastal esikohad Killu Kolsar (5. klass) õigekirja olümpiaadil, Lea Lopp (7. kl) bioloogiaolümpiaadil, Henri Maalmann (8. kl) matemaatika-, keemia- ja geograafiaolümpiaadil, Kaidi Kolsar (9. kl) eesti keele ja õigekirja olümpiaadil, Rine Pent (10. kl) ja Andreas Marfeldt Kõre (12. kl) saksa keele olümpiaadil, Sten Sarapson (12. kl) rahvaluule olümpiaadil. Lea Lopp, Henri Maalmann ja Sten Sarapson esindasid kooli edukalt ka vabariiklikel olümpiaadidel. Need õpilased ja nende õpetajad Kristel Hokkonen, Evelyn Kostabi, Maia Uibo, Lea Ehrlich, Mall Aso, Ive Porkon, Karin Peda, Tiiu Voort ja Viive Peiker olid palutud ka Tartumaa 2011. aasta aine-olümpiaadide ja õpilasvõistluste võitjate ja nende juhendajate autasustamisele Tartu Ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis. Maakonna erinevatel olümpiaadidel 2. ja 3. kohti saavutanud õpilasi oli kokku 24.

28 klassikomplektis on kokku 228 parimat ainetundjat, keda tunnustati parima ainetundja klaasi, kooli kalenderjoonlaua ja raamatuga.

TÜ teaduskoolis täiendasid oma teadmisi 9. ja 10. klasside õpilased ja kursuste lõputunnistused said Darja Jušinskaja, Kristiina Kõiv, Keidy Normann, Toomas Pilt, Madli Urbanik ja Pille-Riin Vare.

Sportlaste võistlusaasta veel kestab, kuid suurepäraseid tulemusi vabariigi kergejõustikuvõistlustel on saavutanud Margit Kalk ja Gretlin Isoborn Raud. Edukalt on esinenud meie gümnaasiumi neli koori - mudilaskoor, lastekoor, poistekoor ja segakoor ning saanud kõrgeima hinnangu - I kategooria.

Tunnustatud õpilased ja nende õpetajad on hubasest sööklaruumist lahkunud. Kokatädid koristavad laudu, abivalmis õpilased tassivad varmalt toole. Tühjenenud ruumi põrandal nukrutsevad veel mõned kingitud lilledelt pudenenud lehed...

Juba käivad eksamid ja loetud päevade pärast valitseb kooli aulas samasugune kergelt nukrusekirbe õhkkond - lõpuklasside aktused on lõppenud, lapsed on läinud... Koolielu käib muust elust pisut erineva graafiku järgi, siin loetakse tibusid kevadel ja iga uus sügis on taas uus algus.

Ülenurme koolipere on jällegi terve aasta jooksul olnud tegus - parimatele tunnustuse ja väikeste meenete jagamiseks kulus justkui muuseas tervelt kaks tundi. Ja ehkki see võib kõlada kulunult ja pisut pateetiliselt - see oli omamoodi kvaliteetaeg, targad ning usinad lapsed on ju meie kõigi tulevikukindlustus ja -garantii.