Rahvamaja juures alustati puude lõhkumist ja pesti aknaid, koguduse hoovis saeti tuule murtud puud. Täname kõiki talgulisi, kes aktiivselt ja tegusalt kaasa lõid! Tööd jagus meil kella neljani õhtul ja ega palju istuda ei saanud ... Täname talgusupi meistreid ja valda kõhutäite eest!

Meil on hea meel, et on hakkajaid abilisi ning tublisid koostööpartnereid, kellele saame oma tegevustes toetuda ja loota. Selle aasta Marimetsa Kapp Enniste Piirsalu 7. Jalgrattakrossi korraldamisel 20. mail tegime esmakordselt koostööd Ellamaa külaseltsiga, kes abistas krossiraja turvamisel Turvaste, Lepaste ja Ellamaa piirkonnas. Meile oli 2 distantsi, lisaks veel 2 lastesõit ning uus stardi-finišikoht Piirsalu pargis esmakordne kogemus - ja ei jäänud ka probleem tulemata. Järgmisel korral loodame peakorraldaja ning rajameistri suuremat huvi rajamärkimise osas. Rada oli põnev (pikk rada 36 km Järveotsa järve äärest, lühike distants mööda vana rada 24 km), supp maitsev, rahvast rohkem kui muidu ning Ellamaa rahvas sama abivalmis kui Piirsalu omad!

Enda tegemisi tutvustamas oli Nõva RMK , Marimetsa Sõprade Seltsi räätsad, tutvustajateks Hille Viigipuu, erametsa nõustajad Silvi Tarang, Sven Köster jt, nii et kellel vaba aega oli, sai uudistada. Risti valla sõitjatest olid parimate tulemustega (24 km) Karin Ulejev ja Kristiina Köster, kes mõlemad saavutasid oma vanuseklassides 2. koha. Meestest (36 km) sõitsid Guido Ulejev ja Aivar Lai, lastesõidu distantsi läbis Lydia Rüütel.

Piirsalu küla on KÜSK projektiga lõpusirgel, arengukava 2012 - 2020 on valmis, kinnitatud Piirsalu küla üldkoosoleku poolt 17. juunil ning tutvumiseks üleval www.piirsalu. ee . Koduleht on uues kuues, kuid vajab veel tehnilist kõpitsemist, seega andke andeks kui veel kõik ei toimi nii nagu soovime. Teie tähelepanekuid ootame piirsalu.kulaselts@ gmail.com aadressil või Lea Lai 56917271.

Kodulehe koostajaks on Kristi Metshein. Sama projekti raames koostame koostöös Ahto Viigipuu ja Ljubov Maasikaga Piirsalu küla infovoldiku, mis tutvustab Piirsalu küla nii oma valla elanikele kui ka külalistele. Loodame trükise valmis saada Avatud külaväravaks, 21. Juuliks. Projekt lõpeb juulis, siis on valmis ka Risti Rahvaseltsi arengukava ja koduleht. Piirsalu pargis valmivad sillad, mille ehituseks saime rahastuse otsuse LEADERilt juba 2010, kuid vahepealne majanduslangus muutis summa nii väikeseks, et raske on selle summaga ehitada. Siiski oleme leidnud selleks nüüd võimaluse ning jaanipäeval 22. Juunil Piirsalus saab jälle üle sildade jalutada. Aitäh ehitajatele Ants Lipu, Jaan Liiv, Arvu Liiv, Aavo Liiv ja Urmas Lai! Selle aasta LEADER toetuse saime köögimööblile ja -tehnikale ning fototehnikale.

Need projektid soovime ellu viia Avatud külaväravaks, et saaksime siis juba uut tehnikat kasutada. Liina Lai esitas KIK-ile (Keskkonna Investeeringute Keskus) noorteprojekti, mille tegevusteks on 3-päevane fotokoolitus ja 2- päevane õppereis Osmussaarele, projektitegevused toimuvad augustis ja on osalustasuga. Üheks koolitajaks on loodusfotograaf Sven Zacek.

Avatud külavärava KOP (Kohaliku Omaalgatuse Programm) projektiga saime toetust ka muruniiduki jaoks, mis juba käes ja ootab oma esimest sissesõitmist jaanipäevaks pargi ja rahvamaja ümbruse korrastamisel.