Samas on väljas kuldne sügis, ilus isamaa ümberringi ja palju häid uudiseid ka kulmu kortsutajatele.

Läbi võimupohmeluses bürokraatide kadalipu on lõpuks hankimiseks läinud Keeni-Sangaste kergliiklustee loos ja heal juhul lüüakse kopp veel sügisel maassegi. Lõplikult peaks tee valmima järgmisel aastal. Lepingud on tehtud ja töö kohe algamas Keeni ja Sangaste veepuhastitega ning töö käimas uue vallapoolse lisakatla hankimises Keeni. Keeni asula kvaliteetne kütmine on nüüdsest tagatud ja uut hinnatõusu praegu karta justnagu pole.

Sangaste katlamaja saab valvekaamerad ja piirdeaia, kuid Sangastes on oodata ikkagi hinnatõusu keskküttele Keeniga võrdseks, sest elu kallineb ja ka eurorahaga rahastaja ei luba doteeritud hinnaga kütmist. Ja ega see poleks maamajas elava inimese suhteski õiglane, et auruküttega korteriga mehele Mustamäel ühisest rahakotist peale makstakse.

Kahju on igasuguse hinnatõusu üle niigi raskustes inimestele, aga üks muna potis ei saa keeda teistest vähem. Millal see uus piirhind täpselt rakendub, selgub pärast hinna kinnitamist konkurentsiametis, millest kõiki tarbijaid ka teavitatakse.

Toasooja müügiga nii Keenis kui ka Sangastes tegeleb tuttavalt ja jätkuvalt OÜ Sanva eesotsas Rein Arenguga.

Vallal on programm valvekaamerate paigaldamiseks strateegilistesse kohtadesse, võitlemaks pättide ja pikanäpuliste kodanikega. Esimene kaamera on juba töös ning jälgib ööl ja päeval Sangaste asulat. Selle otsepilt läheb interneti abil politseile. Nüüd saavad isegi pätid homme ise näha, mis nad eile täpselt tegid ja mille eest karistada saavad. Olgu see neile mäluvärskendamiseks, kui oma mälu nõrk. Iga tavalise ausa inimese toimetamist kogu aeg keegi ei jälgi, keskendutakse ikka krimilastele ja huligaanlastele.

Samas ei tasu asulas ka näiteks öösiti paljalt tantsu vihtuda ja ämma sõimata, sest kuskil mingi masin ikkagi seda ju salvestab taasesitamist võimaldaval moel.

Järgmised valvesüsteemid tulevad uuel aastal Keeni ja Lossikülla abiks turvalisema keskkonna loomiseks. Masin on kiretu, masin fikseerib fakte.

Sangaste loss on tuure kogumas ja läbinud eduka müügisuve. Talv on ettevalmistus uueks suvehooajaks, aga ka uute talvepakettide müümise katseajaks. Kui see õnnestub, on tegevus ning töö koos rahavoogudega tagatud seal aastaringselt.

Sangaste valla kodanikul on lossi ametlikel lahtiolekuaegadel (kui loss on kõigile külastajatele lahti) koos mõne kaasas oleva külalisega õigus külastada lossi tasuta. Vaja on vaid fikseerida oma ja külastajate nimed statistika tarbeks. Lossi tegevusplaanidest valgustame teid lähemas tulevikus põhjalikumalt ja eraldi.

Niisugune ongi sügis ühes väiksemas Kagu-Eesti vallas Otepää kõrgustiku äärealal Võrumaa külje all.

Üks maniakaalne röövel-tapja, kommunistist riigijuht ütles, et pole inimest, pole ka probleemi. Õnneks on meil veel inimesi ja probleemegi. Kui me ise vaid ei käituks vahel nii, et tekitame kõigepealt suure probleemi ja asume seda kohe kangelaslikult lahendama. Probleeme on siin elus niigi ja juurde pole neid vaja kusagilt välja imeda.

Head omad ja armsad naabrid! Elame ikka nii, et oleks rohkem villa ja kostaks vähem kisa. Kisaenergia ja kaklustung maandatagu isetegevusse, sporti, ilusatesse tegemistesse ja kaunitesse kunstidesse, oma kodu ja oma kodakondsete armastamisse ning loomulikult huumorisse! Positiivsus elunormiks ja hea tuju igasse ihusse!

Käesolevaga tunneme ka heameelt ja kiidame oma valla meest Lauri Nämi, kes teeb suuri tegusid raskejõustiku maailmaareenil. Edu, ja mis peatähtis - jõudu sulle, Lauri!

Ja jõudu muidugi meile kõigile, head kogukonnad siin ja sealpool mägesid!