Valmis tuleb olla ka neil, kes soovivad oma tee valla abiga lahti hoida. Traktorid ei lähe sahkama sellist teed, mille äärne võsa masina aknaid ja tulesid võib lõhkuda. Omanikud ja huvilised peavad ikka teeääred võsast puhtaks tegema, sest muidu tuleb ise labidaga lund rookida. Samuti ei lükka vald tasuta lund maamaksuvõlglastel ja suvilaomanikel. Kui ikka elad mujal ja makse maksad mujal, siis on teenus tasuline!

Tekkinud on uus inimtõug: poolrohelised öölased. Need on need, kes oma prügikotikest ööpimeduse varjus võõrasse konteinerisse püüavad poetada. Pahatihti ka just paberi konteinerisse, mida siis ära ei veeta ja teised tühisõitu tasuma peavad. Poolrohelised seetõttu, et vähemalt metsa alla nad rämpsu ei vii. Tahe kaaskondlaste kulul oma asja ajada on nii mõnelgi meist orjaajast geenina sees. Seda geeni leiab nii Sangastes kui ka Keenis ja mujalgi. Kuulutame välja fotojahi taoliste võõrprügi-leegionäride jäädvustamiseks.

Vald hakkab ka konteinerite juurde mobiilseid jälgimiskaameraid paigaldama, et prügi-ööelul paremini silm peal hoida. Hulkuv loom on samuti probleem, mille juured on loomapidajates ja lahendamise raskused üliloomasõbralikus seadusandluses. Vald peaks justkui lahendama olukorda, aga ise midagi ette võtta ka ei tohi. Kutsuda võib vaid loomapüüdjaid, aga kui need ükskord Valgast-Võrust kohale jõuavad, on saagiks mõni aeglasem lombakas kass või niisama lonkiv leebe koer. Maksma läheb üks loom maksumaksjale ka ca 5 kuu lapsetoetuse jagu raha(ca 99 euri). Abi võiks olla sellest, kui inimesed teeksid loomhulkuritest oma telefonidega pilti ja saadaksid valda või ,,riputaks" Facebooki koos kohtumisaja ja -kohaga. Ehk siis ärkab mõnel südametunnistus või on foto omaniku suhtes menetluse alustamise aluseks.

Kuigi see ehk ei meeldi nii mõnelegi, on tulevikus kavas alustada koerte kiibistamiskohustuse kehtestamisega, et saada rohkem korda majja. Üritame ka loomapüüdjatega koos teha tõhusamaid ja vähem ette teada olevaid reide. Muus osas pöörame 2014. aastal veel enam rõhku heakorrale ja valla üldilmele.

Kavas on alustada ,,Keeni kaunimaks" projektiga ja Sangaste monumendipargi planeerimisega. Ehitusse läheb Sangaste sild ja teederistmik. Sild tehakse uus ja kogu ristmik sillast (Otepää teet) kuni Valga tee ristini saab riigi kulul valgustatud.

Samuti ka uued valgustatud ülekäigurajad kergliiklustee üleminekutele riigiteest. Kiriku fassaadile anname valguse tagasi. Samas hakkame taotlema projekti ka Keeni asula ja kooli vahelise ala ohutuks muutmiseks. Et tuleks kergliiklustee jätk koolini, ristmik saaks ohutum ja ülekäigurajad valgeks. Aga see on alles projekteerimisfaasis lugu.

Rukkiküla koostöö raames on mitmeid väga huvitavaid ja innovaatilisi ideid, millest samuti loodame meie vallale mainet juurde kujundada. Ümberkorraldamisele läheb koolibussindus ja raamatukogundus. Raamatukogud vahetavad asukohta ja laiendavad osutatavaid teenuseid.

Sangaste raamatukogu hakkab paiknema vallamaja majas trepi poe ruumides ja Keeni oma Keeni Noortekeskuses. Saab osta kohvi, oodata mõnusalt sealjuures näiteks bussigi jne. Täpsemalt veidi hiljem.

Head inimesed! Et see uus ja hobusega meile tonnide kaupa head tooks, et see oleks eduline peredele ja kogu kogukonnale ning naabritel ka ikka üha paremini läheks! Head tunnet kõigile