Suurem osa 30 avavooru küsimusest nõudis mängijatelt tublit peamurdmist. Ligi tunniajase jõukatsumise lõpuks selgus hooaja esimene liider  suurima punktisumma, 33, oli kogunud eelmise turniiri võitjameeskond Üksnurme, avavoorus koosseisus Jaan Loide, Vello Tõnso ja Aase Sammelselg. Tiimi ridades on ka Mariann Lugus. Teisele kohale jäid 26 punktiga Õlmarid (Margus Müür, Urmas Lipso, Tarmo Viil, Rain Reiman, Peeter Siim) ja kolmandale 24 punktiga Imelised (Raul Kaldre, Joosep Soorsk, Piret Peet, Kärt Radik, Vahur Annsoo). 4. oli Metsanurme (Enn-Toivo Annuk, Peeter Leidmaa, Malle Kõbu, Anneli Kana, Eve Annuk), 5. Huvikas (Kersti Vissov, Eda Piisang, Aide Vungo, Tiiu Allikmaa), 6. Nobodi (Siim Sadrak, Matis Leima, Ardo Kantemus, Argo Maripuu, Britt Rosenberg), 7. Mälujahutaja (Hedvig Rajasalu, Kaidi Arro, Rene Toompuu, Rene Štrik, Andro Velberg), 8. Müür ja Viil (Agu Karelsohn, Kristi Karelsohn, Jaan Karelsohn, Olga Karelsohn, Grete Karelsohn), 9. Nägemist (Norman Madis, Oliver Kuldmäe, Preedik Sallaste, Marthi Lepik, Kati Metsla) ja 10. Powerpoint (Rasmus Lilleorg, Martin Erik Annus, Siim Soasepp, Kert Aedla, Argo Sikk). Siinkohal on ära toodud võistkondade täisnimekirjad - igas voorus võistleb neist neli mängijat.

Ave-Maria Bani sõnul on ka tänavune turniir sarnaselt eelmisele aastale 7-vooruline. Kokku saadakse iga kuu teise esmaspäeva õhtul Saku Valla Majas, finaalmäng on 9. mail. Küsimused koostab mängujuht ja need on eri valdkondadest. Avavoorust rääkides tundis korraldaja rõõmu, et nii palju võistkondi kokku tuli, ja ta kutsus kõiki mäluspordihuvilisi turniiriga liituma. „Hilisemat punktisummat see oluliselt ei mõjuta, sest nagunii lahutatakse lõpus kahe kõige kehvema vooru punktid maha,” selgitas Ave-Maria Ban, mälumänguturniiride eestvedaja Saku huvikeskusest.

Järgmine voor on 6. detsembril Saku Valla Maja suures saalis.

NII KÜSITI:

8. Kõik me teame, et Oru Pearu kutsus oma naist romaanis „Tõde ja õigus” lambasihvriks, kuid tegelikult oli ju ka lambasihvril nimi. Milline?
15. 2010. aasta Zürichi Teemantliiga kuulitõukevõistlus peeti ühes erilises kohas. Kus?
21. Mida me tunneme eri rahvastel selliste nimedega nagu kassisaba, hiir, arroba, ahvisaba, struudel, pardipoeg, seasaba, arabesk, kaneelisai, rollmops, tõuk ja kõrv?
22. Aastal 1971 tegi komsomoliaktiivi laagris üks ajalootudeng järgmise lühifilmi: naised väljuvad paljana saunast ning jooksevad pikkade juuste lehvides järve. Film tekitas paksu pahandust, filmi autorit süüdistati pornograafia levitamises. Asi lõppes autorile vaid noomitusega. Hilisemas elus on see mees astunud üles mitmes eluvaldkonnas. Kes sai sellise teoga hakkama?

VASTUSED: 8. Viiu. 15. Raudteejaam. 21. @ 22. Edgar Savisaar