Eesti Kultuurkapital tunnustuse sai Käina huvikooli tantsuõpetajat Helgi Taelma, kes viis XI noorte laulu- ja tantsupeole „Maa ja ilm" viis kollektiivi.

Eesti Kultuurkapital tunnustuse sai muusikaõpetaja ja koorijuht Heli Lindmäe, kes viis XI noorte laulu- ja tantsupeole „Maa ja ilm" Käina Gümnaasiumi kolm koori.

Aastapreemia 2011 said Hiiumaa TantsuFestivali korraldajad -Rauno Zubko, Maarja Pärn ja Helena Pihel. Need kolm noort korraldavad juba teist aastat koostöös Käina Huvi-ja Kultuurikeskusega tantsufestivali.

Tegemist on Eestis seni vähelevinud laagriformaadis festivaliga, kus viie päeva jooksul korraldatakse nii algajate kui ka edasijõudnutele tasemele töötubasid erinevatel kaasaegse tantsu valdkonda kuuluvatel teemadel: teatri töötuba, muusika ja tantsu improvisatsiooniline töötuba; lastele loovtants; kaasaegsete tantsulavastuste loomisprotsess. Käesoleval aastal premeeriti seda festivali ka Mait Agu nimelise stipendiumiga.

Aasta 2011 meessportlane Vello Jürjo on Euroopa jääpurjetamise meister kahemehe klassis.

Parim sporditüdruk kuni 16 aastaste seast on 10 aastane ujuja Roberta Mikk, kellele meeldivad esialgu veel rohkem kassid kui medalid.

Parim neiu 17-21 aastaste sportlaste seas on ratsasportlane Getter Kaevandes, kes on häid tulemusi saavutanud lisaks enda oskustele ka hobuse Loreeni abil. Parim noorte võistkond on U16 noormeeste võrkpallivõistkond, kes saavutas 2011 aastal Eesti Meistrivõistlustel 5 koha ja Eesti Karikavõistlustel 2 koha. Käinakatest kuuluvad võistkonda Markus Uuskari, Allar Rehepapp ja Karl Meldorf.

Tänud viljaka aasta eest kultuuri- ja sporditegijad ning tegusat uut hooaega!