Kuigi nahavähk ja melanoom on ennetatavad, diagnoositakse Eestis üle 800 nahavähi ja ligikaudu 200 melanoomi esmasjuhu aastas. Õigeaegse diagnostika ja raviga on nahavähk ja melanoom varajases staadiumis ravitavad. Oluline on regulaarselt jälgida nahal toimuvaid muutusi.

Melanoom võib tekkida kõikides kehapiirkondades, arenedes välja olemasolevast sünnimärgist, või olla naha uues, kiiresti kasvavas ja muutuvas pigmendilaigus.

Tänu infotehnoloogia arengule on nüüd saadaval uudne teledermatoskoopia teenus DermTest, mis aitab eristada paha- ja healoomulisi nahakasvajaid nahal. Teledermatoskoopia on loonud kiire ja mugava võimaluse pahaloomuliste nahakasvajate ennetamiseks, varaseks diagnostikaks ja skriininguks. Lisaks aitab meetod dünaamiliselt jälgida nahakasvajate riskigruppi kuuluvaid inimesi.

Uuring viiakse läbi dermatoskoobiga, mille mikroskoop ja valgussüsteem võimaldab näha selliseid naha pinna aluseid tunnuseid, mis tavaliselt ei ole silmale nähtavad. Diagnostiline meetod dermatoskoopia võimaldab näha naha morfoloogilisi struktuure, mille hindamine on eriti oluline nahakasvaja varases, kliiniliselt minimaalsete muutustega arengustaadiumis.

Kaitse nahka, milles elad

Spetsiaalselt teledermatoskoopia jaoks arendatud rakendustarkvara DermTest võimaldab kiirelt ja mugavalt edastada digitaalse dermatoskoobiga sünnimärgist tehtud ülesvõtte arvuti teel erialaspetsialistile hindamiseks. Patsiendile määratakse diagnoos telekonsultatsiooni vahendusel. Dermatoskoopia pilte konsulteerivad Eesti tunnustatud dermatoskopistid.

DermTest uuringul tehakse probleemsest sünnimärgist pilt spetsiaalse fotokaameraga, mille külge on ühendatud dermatoskoop. DermTest andmebaasi lisatud uuring koos piltide ja diagnoosiga salvestatakse, nii jääb alles patsiendi sünnimärgi jälgimise ajalugu.

Tulevikus kordusuuringule tulles võrreldakse pildibaasis olevaid pilte uue tehtud pildiga ja vaadeldakse muutusi sünnimärgis.

Pahaloomulise nahakasvaja õigeaegsel avastamisel saab kiirelt alustada raviga. Hoia oma nahka, tule õigeaegselt kontrolli!
_____________________________________________

SOODUSHIND 46 €

Soodushind kehtib kuni 31.03.14 (tavahind 60 €).
Dermtest on kiire, mugav ja usaldusväärne sünnimärgiuuring, mille käigus tehakse sünnimärgist või nahamoodustisest suurendusega ülesvõte ja saadetakse see telemeditsiini võimalusi kasutades nahaarst-onkoloogile diagnostikaks. Vastus, kas sünnimärgis on tunnuseid, mis viitavad nahavähile, melanoomile või nende tekkele saadakse 48 tunni jooksul ning vastavalt sellele määratakse edasine tegevus, kas sünnimärk tuleb eemaldada või vajab jälgimist.

Info ja broneerimine Tallinn Viimsi SPA Tervisekeskuses: tel 606 1160, spa@spatallinn.ee