Kaiu koolist osalesid 8. klassi  õpilased Grete Lipp, Ivi Saar  ja Margo Pokrovski, direktor  Maris Lääts ning õpetajad Lily  Kononova ja Päivi Aljamaa.  Ettevalmistused kohtumiseks  algasid juba sügisel, kui teavitasime õpilasi, õpetajaid  ja lapsevanemaid projekti  olemusest lastevanemate  koosolekute ja kooli kodulehe  ning valla lehe kaudu. Viisime  läbi küsitlusi õpilaste söö- misharjumiste kohta, tegime  kokkuvõtteid, analüüsisime  kooli sööklas pakutavat toitu,  otsisime toitude nimetustele  nende ingliskeelseid vasteid,  koostasime PowerPoint esitlusi Eesti, Rapla, Kaiu ja   oma kooli kohta, harjutasime  ettekandeks, kogusime materjali ja ideid Eestit, Rapla  maakonda ja Kaiut tutvustava  plakati kavandamiseks, otsisime sobivamaid reisimise  võimalusi. Projektiga seonduvaid materjale võib leida  kooli kodulehelt ja projekti  kodulehelt  www.ejournal.fi/youarewhatyoueat.

Wodzislaw Slaskisse lendasime läbi Müncheni Krakowisse, kus ootas meid buss, ja  koos Türgi ja Belgia partneritega jõudsime pärast peaaegu  kolmetunnist sõitu sihtpunkti.  Meie Poola partnerid olid meid  juba ootamas. Õpilased kohtusid peredega, kes hoolitsesid  nende eest sealviibitud ajal.  Järgmise päeval tutvusime  Wodzislawi linnaga, mis on  asutatud 1257 aastal. Seal elab  üle 50 000 inimese, kellest  paljud on seotud kivisöetööstusega, kuna linn asub Sileesia  kivisöepiirkonnas. Järgnevalt  suundusime koolimajja,  kus meid ootas südamlik  vastuvõtt. Tervituskõnedele  järgnesid projektis osalevate  maade esitlused oma maa ja  kooli tutvustamiseks. Meie  õpilased said  Eesti, Rapla  maakonna ja Kaiu tutvustamisega suurepäraselt hakkama.  Oma esinemise lõpetasime  Kaiu kooli lauluga, mis leidis  sooja vastuvõtu. Tutvustuste  vahel esinesid kohaliku kooli  õpilased taidlusnumbritega.  Kuna meie projekt on suunatud tervislikule toitumisele,  siis pakkusid võõrustajad  meile väga mitmekesiseid  tervislikke toite. Pärast lõunat  tutvustasid koolide koordinaatorid, mida koolid on projekti  raames senini teinud, ja koos  jõuti ühistele arusaamadele  järgnevaks projektietapiks.  Koolid kohtuvad mais Rumeenias ja septembri lõpus Kaius.  Samal ajal kui õpetajad nõu  pidasid, kujundasid õpilased  oma maad ja kooli tutvustavat  plakatit.

Õhtu veetsid õpilased boolingut mängides ja õpetajad koos  võõrustajatega rahvustoite maitstes.

Järgmine päev algas juba  varakult, et suunduda Wieliczka soolakaevandusse, mis  oma kaevandamise lõpetas  täielikult 2007. aastal ja on  nüüd ainulaadne oma soolast  valmistatud kabelite, saalide,  skulptuuride, lühtrite jne.  poolest. 378 trepiastet viisid  meid 64 meetri sügavusse.  Kolmetunnise ekskursiooni  jooksul jõudsime 135 meetri  sügavusse, kust lift viis üles  30 sekundiga. Päeva teisel  poolel tutvusime Krakowiga. Järgmisel päeval alustasime  juba kell 3 hommikul sõitu  lennujaama. Seal selgus, et  oleme vales terminaalis. Siis  tühistati meie lend ja öeldi,  et peame tagasi sõitma Viini kaudu. Suundusime jälle  rahvusvahelisse terminali ja  lõpuks lendasime hoopis läbi  Praha.

Rahvusvahelised projektid  on äärmiselt vajalikuks osaks  kooli õppekavas. Õpilased  omandavad ja kasutavad  teadmisi IT valdkonnas,  saavad esinemise kogemusi,  tutvuvad erinevate maade  kultuuride ja tavadega, areneb empaatiavõime, paraneb  inglise keele oskus, kuna on  võimalus kasutada õpitut keelt  loomulikes situatsioonides.  Õpilased saavad kogemusi  reisimiseks ja toimetulekuks,  elades partnerriikides perekondades. Toetuse selleks  sõiduks saime Elukestva Õppe  Programmist.

Mõned õpilaste arvamused:

Ivi  Saar:  Lõppkokkuvõtteks  olid need päevad väga hea  kogemus ja tore võimalus kohtuda uute inimestega ning  tulla toime uues keskkonnas.  Poola inimesed olid lahked ja  sõbralikud ning jäime oma uusi  tuttavaid igatsema.

Margo Pokrovski: Ilm oli väga  soe ja ma ei tahtnud kohe sealt  ära tulla. Kui oleks olnud võimalus, oleksin sinna ka jäänud

Grete Lipp:  Ma juba igatsen  oma uusi sõpru. See reis andis  mulle tõeliselt hea kogemuse.  Ma kindlasti tahan sinna tagasi  minna.