Tagantjärele mõeldes arvan, et suure panuse selle teema päevakorral püsimisse andis Ülle Kiviste. Üle-eelmisel valimisperioodil olin Rapla vallavolikogu esimees ja iga kord, kui saime Raplas Üllega kokku ROLi koosolekutel, küsis ta ikka, kuidas uue poega on.

Vald oli ka oma võimalused ehitamiseks realiseerinud, oli menetletud ja kehtestatud planeering uue kaupluse rajamiseks. Ma täna meenutan kindlasti üht probleemi, mis on olnud kaupluse ehituse ajaloos oluline, see on maa küsimus.

Riigimaa oksjoni korraldamine ja maa müük on üks kohmakas ja aegaviitev asi. Kulus üsna mitu aastat, enne kui maa müüki pandi ja oksjon välja kuulutati.

Ülle oli ikka see, kes seda müügivajadust tagant torkis ja Maa-ametiga suhtles. Meie valmisolek ei olnud ka kõige kindlam, teadmata võimalikust ehituskulust ega tasuvusest.

Panga suutsime ära veenda ja äriplaani kaitsta. Tänaseks on tehtud kulud ajalugu ja kauplus töötab. Numbreid vaadates on kõik ootuspärane, ja kaiukad peavad meie A&O kauplust kodupoeks. Hea meel on selle üle.

Meie jaoks oli kaks olulist aspekti, mis kallutasid kindlalt uue poe poole, see oli kohaliku valla inimeste, olgu need siis vallaametnike või lihtsalt vallaelanike igati toetav suhtumine ja kindlasti ka meie tänased töötajad.

Ma olen alati arvanud, et ega asjad ei tee äri edukaks, vaid ikka müüjad ja ostjad.

Meie ühistu panust kohaliku elu edendamisse märgati ja see on igati tähelepanuväärne.

Loodan, et see investeering toetab kohalikku elu ja elanikel on rohkem põhjusi kaaluda oma kodukohas jätkamist, mis siis, et pealinnas on tasuta transport ja uhked majad, mis siis, et on rikkamad ettevõtted ja suuremad palgad.

Tänan Kaiu inimesi tunnustuse eest ja loodame, et üks samm on meil koos astutud selles suunas, et ka maal on hea elada.