Ravila hooldekodu juhataja Inge Varblas kinnitas, et praeguseks on kaardistatud hooldekodusid haldava AS-i Hoolekandeteenused 500 klienti, kes kolivad. "Eellepingud on sõlmitud ka Ravilast kolivate klientide, nende eestkostjate või lähedastega. Kuna aega veel on, siis on praeguseks tehtud alles esialgne kaardistamine," täpsustas Varblas.

Pärast vanades mõisahoonetes asuvate Ravila ja Kernu hooldekodude sulgemist lähevad majad enampakkumisele. Varblas arvab, et Ravila maja ei sobi edaspidi sarnase hoolekandeteenuse pakkumiseks. "Kulud oleksid liiga suured nii renoveerimiseks kui ka klientidele, et teenuse eest tasuda," selgitas ta. Samas usub Varblas, et ostja majale siiski leitakse, sest viimasel ajal on paljud vanad mõisad taastatud ning Ravila hooldekodu ümber laiub ka väga ilus park.
Kernu mõis

AS-i Hoolekandeteenused infojuhi Kadri Lehenurme hinnangul ei saa välistada ka seda, et tuleb ostja, kes vastavalt muinsuskaitse nõuetele suudab nii Ravila kui ka Kernu mõisad kohaldada milleks iganes. "Hoonete vastu on huvi juba tuntud ning neid ka vaatamas käidud. Kindlasti ei taha ega saagi me neid maju jätta lagunema," lisas Lehenurm.

Loe pikemalt Harju Elust.