RäimeWest idee autori, Manija saarevahi Ülle Tamme sõnul on päeva mõte eelkõige rannakalanduse säilimine ja kohaliku kala, eriti räime väärtustamine. „Ranna külas käib ajaarvamine räimepüügi rütmis. Räimeaeg lükkab pärast rasket ja väsitavat talve rannarahvale vungi sisse. Tossavad suitsuahjud, podisevad paadid ja kajakate kisa ümber räimelaadungi on räimeaja rõõmsad külahääled, mis ei tohiks kaduda," sõnas Tamm.

21. mail kell 10 algaval RäimeWest-il toimub arvukalt töötubasid, kus õpetatakse parandama kalavõrku, tegema põhjaõnge, kala rookima ja fileerima, räime soolama ja suitsetama. Rannakalurid panevad oma oskusi proovile räime rookimises, võrgu parandamises ja muudes tegevustes. Avatud on fotonäitus ja vanade kalapüügiriistade väljapanek, räägitakse ka kakuami püügi ajaloost. Merebioloog Jüri Tenson räägib Läänemere seisundist ja selle mõjust räimele kui loodusressursile. 

Proovida saab ka erinevaid kalatoite. Kirglik kalastaja ja kalatoitude meister Vladislav Koržets õpetab räimeroogasid valmistama. Toimub räimetoidu konkurss, kus hinnatakse nii loomingulisust kui ka traditsioonilisust ja selgitatakse välja parim suitsuräim, parim soe räimetoit ja parim külma laua räimeamps. Avatud on kohvikud.

MTÜ Kihnu Mereselts on kohal kirkkovenedega. Erki Timusk Politsei- ja Piirivalveametist räägib mereohutusest, Tõstamaa meditsiinipunkt demonstreerib esmaabivõtteid. Lisaks on päev läbi põnevaid tegevusi lastele.

Päeva kaluri- ja kalateemalise muusikalise poole eest kannavad hoolt ansambel Kukerpillid, Tõstamaa ja Lindi taidlejad ning õhtul loob päevateemalist meeleolu ansambel IIUKALA Bänd.

RäimeWest-i korraldavad mittetulundusühingud Peerni Sadamaarendus ja Ilusa Manilaiu Eest koostöös kohalike kalurite, turismiettevõtjate ning paljude kohalike asutuste ja organisatsioonidega.

RäimeWest-i toimumist toetavad Liivi Lahe Kalanduskogu ja Euroopa Liidu Kalandusfond ning Tõstamaa vald.

Seega - KÕIK RÄIMELE!