Urve Muki sõnul hakkasid trupid end ise kirja panema juba pärast IX festivali. "Kui eelmisel aastal olid pea pooled esimest korda, siis seekord mahtus vaid üks uustulnuk. Kahele päevale mahub esinema kokku 18 näitemänguseltskonda.Kuna soovijaid on alati rohkesti, siis kõigi lavale pääsemiseks oleme viimastel aastatel pidevalt esinemisaegu lühendanud. Selle aasta piiriks on 45 minutit, samas on ka 20- ja 30minutilisi lugusid. Nii kulgeb päev vaheldusrikkamalt.

Festivali üks tõeline veteran on Avinurme suveteater Ida-Virumaalt, kus lavastajaks Malle Pärn. Kümme aastat on Avinurme suveteater tegutsenud, seega on ka neil juubel. Trupis on üks "täisveteran", kes on mänginud kõikides lavastustes: Kaja Karo. Ka Mari Oolberg on Avinurme suveteatri trupis olnud kõik need kümme aastat, aga kahel aastal ei mänginud ta Kuhjaveres. Jaanus Kõrre on Kuhjaveres mänginud teisest aastast, seega üheksa korda. Osavõtu aktiivsuselt järgmisena võib nimetada Viljandimaa Tänassilma rahvamaja näiteringi Pupu-Jukud, kes jättis vahele osalemise vaid 2006. aastal. Seitsmendat korda tulevad näitetrupid Suure-Jaanist ja Pärnumaalt Jõesuust.

Kokku on 10 aasta jooksul esinenud Kuhjavere publiku ees 56 erinevat näitetruppi.

"Oleme aru saanud, et repertuaari valik võiks suurem olla. Sageli on piiravaks teguriks trupi suurus, mees- ja naisosatäitjate arv jmt. Siiski on valitud palju Eesti autoreid ja veel rohkem rõõmustab, et luuakse ka palju algupärandeid kohalikust elust, tänapäevast. Trupid arenevad esinemiste käigus ja omandavad uusi kogemusi ning julgevad valida ka keerulisemat repertuaari.Head nõu on andnud teatrimees Kalju Komissarov, kes patroonina alati kohal olnud ning tuleb ka juubelifestivalile. " ütles Kuhjavere külavanem Romeo Mukk

Urve Mukk märkis, et väga paljud seekordsed osalejad on varasematel aastatel pälvinud publiku tunnustuse. "Seni ongi tunnustustust jagatud publiku otsusel. Juubelifestivali puhul tahame anda veel mitmeid eripreemiaid korraldajatelt. Oleme planeerinud tunnustada lavakujundust, kõrvalosatäitjaid, kostüüme, lavastust ja ehk veel põnevaid avastusi "