Väär on mõelda, et kõrgust kartvad inimesed ei saa kaljuronimisega tegelda. Selle spordialaga tegelemine ei tähenda tingimata kõrgustesse ronimist. Ronida saab nii vertikaalselt kui ka horisontaalselt, st ronida võib mõne sentimeetri kõrgusel maapinnast. Eesmärk on püsida seina küljes, kõrgusel ei ole siin tähtsust. Seega saavad ronida igas eas ja füüsilises vormis huvilised.

Algajale sobivad ronimiseks seinamarsruudid, kuhu on paigaldatud kivid, millest on hea kinni haarata ja millele saab jalgadega toetuda. Kui osavus kasvab, on ronijal võimalik valida juba keerulisemaid radu, kus ennast proovile panna. Võru kaljuronimissein koosneb kümnest eri raskusastmega trassist. Ronimiseks kasutatavad kivid on seinale kinnitatud poltidega ning on lihtsasti teisaldatavad. See annab võimaluse radu kiirelt kergemaks või raskemaks muuta.

Ronijate turvalisus on tagatud spetsiaalse turvavarustusega. Sellesse kuuluvad ronimisvööd, karabiinid ja julgestusköied, mis on riputatud seina kõrgeimasse punkti. Üks köieots kinnitatakse karabiini abil ronija külge, teine jääb instruktori julgestusvööle. Instruktor kontrollib ja juhendab ronijat kogu soorituse vältel.

Ronimine arendab reaktsiooni, vastupidavust ning julgust. Kaljuronimine on atraktiivne spordiala ning kaasahaarav ka pealtvaatajatele. 2012. aasta Londoni olümpiamängudel on kaljuronimine näidisalana kavas.

Eestis korraldatakse sisekaljuronimisvõistlusi mitmes linnas. Tulevikus on plaanis Võruski selliseid võistlusi korraldada, kuna tingimused selleks on igati sobilikud. Suure tõenäosusega saab Võru juba sellel aastal õiguse korraldada Eesti kaljuronimise karikasarja ühte etappi.

Sügisest käima lükatud kaljuronimistrenn lastele on saavutanud suure populaarsuse. Õhtuti koguneb spordikeskusse 15-20 eri vanuses last, kes kõik ootavad kannatlikult või kannatamatult järjekorras, et instruktori juhendusel seinal ronida.

Koos lastega on arenenud ronimishuvi ka täiskasvanute seas. Et huvi veelgi kasvaks, toimuvad märtsi kahel viimasel nädalavahetusel tasuta ronimiskursused täiskasvanutele. Täpsemat infot selle kohta saab Võru spordikeskuse infoletist ja Ekstreempargi kodulehelt www.ekstreempark.ee. Ronimisseina ja ronimist puudutavat infot leiab Võru spordikeskuse kodulehelt www.voruspordikeskus.ee.