Korraldajad on teinud head tööd ja rahvas hindab seda. Juba on kuulda uudiseid selle kohta, et Eesti elanike oodatav eluiga on viimastel aastatel pidevalt kasvanud, mis on peamiselt seotud vähenevate surmade arvuga. Paraku on aga vähenenud tervelt elatud aastate arv. Tervisenäitajaid saab paremaks muuta nii liikumisharrastusest, heast toidust ja kui ka puhkusest. Eks tunneb selle üle muret ka Jõgeva Linnavalitsus, kes koostöös Jõgeva Vallavalitsusega ja Euroopa Sotsiaalfondi toel korraldab erinevaid terviseedendusega seotud sündmusi. Et ikka oleks terves kehas terve vaim.

Traditsiooniks on saanud, et üle vabariigi inimesi kokku tooval küüslaugufestivalil paistab alati päike. Päikseliselt küüslaugufestivalilt saadud emotsioon, mille tõi esile kena suvepäev, rõõmsad inimesed, elav muusika, konkursid ja mõõduvõtmised, kodumaise köögi- ja juurvilja ning kauba rohkus annavad energiat sügisele ja talvele vastu minnes. Kui oli aega ja mahti veeta terve päev festivalialal, siis sai korraliku naudingu ümbritsevast. Viiendat korda toimunud küüslaugufestival oli seekord tõesti suure töö tulemusena tõeline festival. Ja see on olnudki eesmärk, mis iga aastaga on paremini täidetud. Lisaks on veel selle aasta suursündmuste kaassündmusena väga edukalt toimunud ajalooklubi Pommiauk koduloonäitus aastatest 1900-1945 pärit leidudega endisel KEK-i tööstusalal. Vabatahtlikkuse korras on korraldatud huvitav ja põnev väljapanek. Hinnanguliselt on seda näitust korraldajate sõnul külastanud tuhatkond inimest. Aitäh suvesündmuste korraldajatele, kes pakuvad nii linlastele kui ka külalistele alati midagi uut ja põnevat.

Alanud uus kooliaasta algas üle-eestilise koolirahu väljakuulutamisega 1. septembril Sillamäel. Sealse koolirahva sõnum kõikidele Eesti koolidele oli "Koolirõõmu kõigile uuel alanud õppeaastal!" Käesolev õppeaasta on meie koolidele oma nime all viimane. See on kindlasti eriline ja ajalooline. Elu toob kaasa ja vajab muudatusi ning Jõgeva hariduseelus on need käegakatsutavad. Muudatused toovad tahes-tahtmata kaasa pingeid ja eriarvamusi, kuid õpilaste tuleviku nimel peab neist üle olema. Selleks, et Jõgevalt saadav haridus oleks ka tulevikus konkurentsivõimeline, on vaja head koostööd linna, kooli ja lapsevanemate vahel. Tulemuslik koostöö eeldab usaldust, mõistmist, sallivust ja viisakust üksteise suhtes.

Kõigi suurte otsuste aluseks on Jõgeva linna arengukava ja eelarvestrateegia, mis on aluseks eelarve koostamisel. Igal aastal tuleb arengukava täpsustada ja uuendada. Jõgeva linnavalitsus saatis arengukava aastani 2020 muudatused Jõgeva linnavolikogule esimeseks lugemiseks. Volikogu suunab selle avalikkusele arutlemiseks, kaasarääkimiseks ja ettepanekute tegemiseks. Järgmiste perioodide olulisemad tegevused on tulevasele Jõgeva põhikoolile, teistele haridusasutustele ja Jõgeva linnaraamatukogule kaasaegse keskkonna loomine, tänavate, jalg- ja jalgrattateede rekonstrueerimine vastavalt teehoiu kavale, mängu- ja spordiväljakute korrastamine ja uuendamine, Pedja jõe äärse puhkeala väljaarendamisega tegelemine, Toominga tänava rekonstrueerimine ja palju teisi vajalikke töid Jõgeva linna arenguks. Paljuski toetuvad meie olulised plaanid ja eesmärgid Euroopa Liidu meetmetele, mis on mõeldud perioodiks 2014-2020. Loodan väga, et meie plaanid ühilduvad nende eesmärkidega.

Kui eelmises linnalehes teatasin, et Jõgeva linnavalitsus kinnitas lasteaia "Karikakar" ehitushanke tulemused ja otsustas ühispakkumisega hanke võitnud OÜ Triaad Grupp ja Arco Ehitus OÜ lepingu sõlmida, siis eelmisel neljapäeval pidas Jõgeva linnavalitsus erakorralise istungi ja tegi uue otsuse. Vastavalt riigihangete seadusele ei tohi pakkujatel olla riigi- ega kohalikku maksuvõlgnevust hankemenetluse alguses ja lepingu sõlmimisel. Kahjuks ühel ehitushanke võitnud firmal lepingu sõlmise eel võlgnevus tekkis ja tähtajaks seda likvideerida ei suudetud. Jõgeva linnavalitsus kõrvaldas eelmise hanke võitjad hankemenetlusest ja tunnistas uueks edukaks pakkujaks AS-i YIT Ehitus. Loodan väga, et lepingu sõlmimine uue firmaga ei nihuta lasteaia valmimise tähtaega. Nagu näha, on elu täis ootamatusi ja üllatusi.

Head inimesed, kes te tegelete ettevõtlusega ja kellel on mõttes oma ettevõte luua! Kutsun teid osalema septembris ja oktoobris ettevõtluspäevade sündmustel. Loodan, et ettevõtluspäevad suudavad süstida energiat uutele tulijatele selles valdkonnas. Saades ise uusi kogemusi ja jagades neid teistega, saame luua igati toimiva elu- ja ettevõtluskeskkonna.