November on olnud väga töine ja oluline Jõgeva linna tegemistes. Jõgeva linnavolikogu kinnitas novembrikuu istungil linna arengukava aastani 2020 uue redaktsiooni koos eelarvestrateegiaga. Oluliseks prioriteediks on Jõgeva põhikooli ja huvikoolide õppekeskkonna kaasajastamine. Alanud on ettevalmistused vajaduste ja eesmärkide kaardistamiseks, et olla valmis uute Euroopa Liidu toetusmeetmete taotlemisel perioodil 2014 -2020. Kindlasti vajab linnaraamatukogu uut arengut. Tähtis on kogukonna kaasamine otsustusprotsessidesse ja aruteludesse, oluline on kaasa aidata ettevõtluse arengule. Ees ootab Jõgeva linna üldplaneeringu teemaplaneeringu "Avalike ja ärialade paiknemist ja ehitusreegleid täpsustav teemaplaneering" avalik arutelu detsembris. Oluline on see, et ajakohastub linna arengu seisukohalt kõige tähtsam dokument, mis suunab meie strateegilisi tegevusi pikaajalises plaanis.

Jõgeva linnavalitsus on juba saatnud juunis alustatud 2013. aasta eelarve volikogule menetlemiseks, sooviga eelarve detsembrikuu volikogu istungil vastu võtta. Varajase eelarvemenetluse eesmärk oli eelarve koostamine pikemale ajaperioodile nihutada ja kogu dokument põhjalikumalt ette valmistada.

Nii on võimalik tagada vajalike kulude täpsustamine tänases muutuvas keskkonnas. Käesoleva aastaga võrreldes suureneb Jõgeva linna eelarve kolme protsendi võrra. Prognoositud üksikisiku tulumaks on laekunud linna eelarvesse plaanipäraselt ja väikese ülelaekumisega. 2013. aastaks prognoosime kaheksaprotsendilist suurenemist seoses suurema tulumaksu laekumise ja kodualuse maamaksu kompenseerimisega riigi poolt. Jätkuvalt tuleb efektiivsemalt majandada ja tegutseda, et linnal oleks võimalik ka omatuludest objektidesse investeerida. Eelarves nähakse ette investeering linnale olulise maja, lasteaia "Karikakar" uue hoone rajamiseks. Lisaks veel vee- ja kanalisatsioonitrasside ehituse toetamine. Kui tulude laekumine täpsustub, on plaanis korrastada Pae tänav ja kultuurikeskuse mänguväljak. See teeb kokku kõikide investeeringute summaks 1,8 miljonit eurot. Tänase lehe vahel ilmuvat linna 2013. aasta eelarve projekti, mis oli linnavolikogus esimesel lugemisel 22.novembril, on nüüd volikogu komisjonidel, fraktsioonidel ja avalikkusel võimalik arutada ning vajaduse korral teha selle kohta omapoolseid ettepanekuid 11. detsembrini.

Sel nädalal tähistati Betti Alveri 106. sünniaastapäeva XX luulepäevadega "Tähetund". See oli tähetund sündmuse eestvedajatele Maimu Valdmannile, Lianne Saage-Vahurile ja Kaja Pärtelsile, kes on sündmust pühendunult kakskümmend aastat vedanud. Hea meel on, et korraldusmeeskonnas osaleb ka noori inimesi, kes on kord ise "Tähetunni" laval esinenud.

Jõuluaeg koputab peagi uksele. Esimese advendiküünla süütamiseni on jäänud loetud tunnid. Süüdatud küünlaleek annab meile soojust, valgust ja koosolemiserõõmu. See on kaunis aeg meie lähedastele ja sõpradele. Kätte on jõudmas hetked, mis annavad aega mõtetele ja unistustele. Lootus, usk ja armastus peavad alati jääma. Tähtis on see, et väärtustame seda, mis meil on - perekond, kodu, töö ja sõbrad. Ja oleme õnnelikud selle üle, mis meil on.

Ja üks lihtne soovitus - tehke jõulukuul üks heategu.