Minu jaoks kõige põnevam sündmus oli 15. novembril, kui kõik 11. klasside noored, mina kaasa arvatud, olid töövarjuks erinevates asutustes ja ettevõtetes. Ametimehi, keda varjutama mindi, oli väga erinevaid ja huvitavaid, valiti vastavalt oma eelistustele ja võimalustele.

Näiteks käidi haiglates, Kätlin varjutas PERHis anestesioloogi ja nägi pealt mitut operatsiooni, Marko ja Rainar varjutasid riigikogus poliitikuid, Grete viibis sel päeval lennujuhtimiskeskuses, Cedrik aitas Tallinnas ette valmistada pensionäridele pidu, mina käisin Rapla haiglas lastearsti varjutamas, mõned tüdrukud tegelesid moeasjandusega.

Teadmisi omandati ehituse, kultuuritöö, meditsiini, raamatupidamise, koolitamise, juhtimise, keskkonnakaitse, pedagoogika jpm valdkondades.

Negatiivseid kogemusi polnud ühelgi õpilasel, kokku osales 49 noort.

Tagasiside päeva kohta oli positiivne ja kogemus väärtuslik isegi siis, kui päev oli raske ja pikk. Saadi teada ka seda, et tihti tuleb tööl teha rohkem kui ametinimetuses kirjas, ja õpiti tundma reaalset töökeskkonda, märgati ja analüüsiti inimeste omavahelist koostööd, saadi aimu, mida tähendab tegelikult tööl käimine ja milliseid isikuomadusi ühes või teises ametis läheb vaja.

Pärast töövarjupäeval varjutamist teadsid paljud täpselt või said vähemalt selgemaks, kas nad tahavad tulevikus seda eriala õppida ja kas see töö sobib neile või mitte. Leiti, et töövarjupäev on vajalik.

Töövarjupäev Rapla Vesiroosi Gümnaasiumis on vana traditsioon. Õpilased on alati selle päevaga rahul olnud ja tavaliselt soovitakse varjutamast tagasi tulles, et selliseid päevi oleks rohkem.