Juba neljandate valla ujumise meistrivõistluste planeeritud viiest etapist toimus sel aastal neli. Konkurents oli erinevates vanuseklassides erinev. Eriti põnevaks kujunes 11. - 13. aaastaste. tüdrukute ujumine - kui mõnes teises vanuseklassis oli favoriit selge läbi kõikide etappide, siis siin selgus võitja viimases etapis. Kandidaate meistritiitlile oli kaks, meistrimedali sai kaela Berit Tugi. Tihe rebimine ja põnevus oli ka sama vanuseastme 3 - 4. kohale. Head taset näitasid ka 17. - 39. aastased noormehed ja mehed. Esikoha pärast oli tihe rebimine, võimalus meistriks tulla oli 3 mehel. Viimane etapp oleks olnud ülipõnev. Selle aasta parimaks tunnistati nelja võistluse põhjal Taimo Tugi. Meistriteks eri vanuseklassides pärjati veel Gedly Tugi, Jesper Toom, Remy Raheste, Henri Tõnts, Maarika Meier, Ülle Roomets ja Anti Sõlg. Etappide tulemusi ja lõppkokkuvõtet saab vaadata valla koduleheküljelt (sport/ujumine).

Koolisiseselt toimus enne märtsivaheaega klassidevaheline ujumisvõistlus. Selgitasime parimad ujujad 3-5. klasside, 6-7. klasside, 8-9. klasside ja 10-12. Klasside vanuserühmades. Võitjad olid Berit Tugi ja Riko Raheste (3-5. klass), Gerli Koit ja Remy Raheste (6-7. klass) , Janeli Takk ja Magnus Kase (8-9. klass), Geiri Sperling, Sten Küper, Erki Maling, Reio Sinka (10-12. klass). Iga vanuserühma 20 paremat tüdrukut ja 20 paremat poissi tõid klassile punkte ja nende kokkuliitmisel selgusidki parimad, kelleks olid 5b, 6a, 8a ja 11. klass.

Lisaks eelpool kirjeldatutele osalesime neljal korral võistlustel väljaspool kooli. Traditsioonilised, juba 9 aastat kestnud sõprusvõistlused toimusid 27. novembril Pärnus Raba ujulas, 19. veebruaril Tootsis ja 2. aprillil Viljandis. Sügisel loodame järgmiste sõpruskohtumiste esimesed võistlused korraldada meie ujulas. Nende sõprusvõitluste eesmärk on võistlemisvõimaluste loomine koolispordi tasandil treenijatele ja sõprussidemete tugevdamine teiste koolide/klubide ujujatega. Meie koolist võttis nendest võistlustest osa kuni 20 tublit pidevat harjutajat, kes parandasid viimasteks võistlusteks märgatavalt oma tulemusi erinevates ujumisviisides.

4-aastase vaheaja järel pani ka August Kitzbergi nimeline Gümnaasium välja võistkonna Eesti Koolispordi Liidu ujumisvõistlustele, mis toimusid 14. jaanuaril Vinni-Pajustis. Kõik võistlejad said hea kogemuse ja paljud püstitasid just neil võistlustel isiklikud rekordid.

Tänan kõiki harjutajaid, soovin indu ja jaksu edaspidiseks ning loodan kohtuda huvilistega uuel hooajal!