Kärusse komplekteeritakse pea täielik kogu kultuuriperioodikat

Käru valla ainukese raamatukoguna ning teeninduspiirkonnaga üle 500 elaniku on ette nähtud meie kogusse komplekteerida kultuurilehtede nimistu võimalikult täielikult: juba on saabunud esimesed e-ajakirjad: E-Akadeemia; E-Vikerkaar ja nädalalehtedest paberkandjal Sirp ning Õpetajate Leht. Oodata on E-Looming, Loomingu Raamatukogu, Keel ja Kirjandus, Värske Rõhk, Teater. Muusika. Kino, Hea Laps, Täheke ning erialaajakiri Raamatukogu ja Nukits. Nendest kuut viimast on meie kogusse tellitud aastaid.

Internetis on vabalt kättesaadavad nii Sirp kui Õpetajate Leht lisaks 2005. aastast alates ilmuv Värske Rõhk, mis on Eesti esimene perioodiline Roheline Trükis. Valikuliselt on kättesaadavad Kunst.ee artiklid. Ajakirja Kultuuri KesKus (artiklid 2003-2011) ja ajalookultuuri ajakirja Tuna artiklid on aastatest 1998 - 2010 veebis leitavad. 2002. aastast ilmuva ajakiri Muusika artikleid saab lugeda valikuliselt.

Pooled väljaannetest on interaktiivsed ja üheks võimaluseks on soetada raamatu-kokku e-lugerid, et vahendada lugejaile nii kultuuriperioodikat kui e-raamatuid.

Laenutustest ühe neljandiku moodustavad perioodika laenutused. Ajakirjadest saab lugeja kiiresti kätte kõige uuema info. Aastaid on populaarseim lugejate hulgas Eesti Naine. Enam laenutusi ühe väljaande kohta on ajakirjadel Elukiri, Kodutohter, Kroonika, Tervis Pluss, Kodu & Aed, Lena, Kodukiri, Burda, Anne & Stiil jne.

Perioodilisi väljaandeid ilmub nii kvartaalseid kui kuukirju. Käsitööhuvilistele tavapäraste kõrval spetsiifilisemad lapi-tööhuvilistele, taimeseadete ja ehete valmistamiseks. Ilmuvad ajakirjad pere, kodu, aia ja tervise teemadel. Loodus-ajakirjade (Eesti Loodus, Loodusesõber, Horisont) kõrval on uue väljaandena tellitud eestikeelne National Ggeographic. Kolm numbrit aastas ilmub autohuvilistele ajakiri Sõidustiil. Sponsorrahade toel hakkavad kogusse saabuma märtsikuust Imeline Teadus ning Imeline Ajalugu.

Perioodika nimekirjad ja ülevaated on raamatukogu veebilehel www.karuraamat.blogspot.com