Endises Ida-Saksamaa osas asuvat  umbes 45 000 elanikuga Gotha linna praegusel Tüüringi liidumaal, on esmakordselt mainutud 775 aastal. Asulat kutsuti  toona Villa Gothaha, mida võib tõlkida kui „head veed". Kauni vanalinnaga linnakese peamiseks vaatamisväärsuseks on Saksamaa vanim barokkpalee - Friedensteini loss, mida Kärutajate rühma liikmed ka külastasid. Lisaks vaadati vabal ajal ringi ka naabruses asuvates mõnusates väikelinnades ning väisati Buchenwaldi memoriaali ja muuseumi.

Festivali raames astusid Eesti kollektiivid, keda oli seitse suurt bussitäit ehk umbes 350 inimest üles nii ava kui lõppkontserdil. Avakontserdil 18. juulil tantsisid naisrühmad Simmanipolkat ning festivali lõppkontserdil 21. augustil läksid lavale kõik segarahvatantsurühmad ja tantsisid Kärutajate juhendaja Valdo Rebase loodud Arturi polkat.  Lisaks oli igal kollektiivil vähemalt üks ametlik tänavaesinemine vanalinnas. Kärutajatel oli võimalus oma tantsudega üles astuda kahel korral ning sel korral lausa elava muusika saatel. Nimelt sõitis kuueliikmeline Pilistvere kapell Kärutajatega samas bussis ning nõustus ära õppima mõned Kärutajate tantsulood ning saatis tantsijaid mõlemal tänavaesinemisel. Loodetavasti rühmade koostöö ka jätkub, sest kui rahvatantsurühmal on ikka oma kapell või kapellil oma tantsurühm, siis on võimalus pakkuda rahvale veelgi mitmekülgsemat ülesastumist. Kärutajate tantsud võttis publik väga hästi vastu ning tuli ka tantsijate kutse peale isegi platsile tantsima.

Loomulikult võtsid Kärutajad osa ka festivali suurest rongkäigust, mis alati on väga meeleolukas ja kirev, sest ühises rongkäigus osalevad pea kõik 4500 festivalikülalist - tantsijad, lauljad ja kapellid. Kui varasemalt on Kärutajad festivali rongkäigu tarvis muusikamasinaks kaasa vedanud oma muusikakäru, siis sel korral tegi tantsijaile muusikat noor akordionist Kristjan-Robert Rebane, kellega koostöö väga hästi sujus ning kahe ja poole kilomeetri pikkune rongkäik läbiti hea tuju ja kerge jalaga.

Kärutajate seekordset Europeade festivalil osalemist toetas Leader programm, mille kaudu saadi toetust festivali osalustasude maksmiseks. Enne festivali valmisid Kärutajate rühma naistele ka uued linased särgid, mille soetamist samuti Leader programm toetas ning mis end mitmepäevasel suvisel festivalil ka igati õigustasid.  Aitäh toetuse eest!

Kärutajate rühm tänab ka oma vahvat ja vastupidavat juhendajat Valdot, kes vaatamata oma kohustustele Europeade komitee liikmena, leiab festivalil alati aega ka oma rühmaga koos olemiseks ja oma tantsijate toetamiseks.