Harju fekaalivedajate peamiseks mureks on asjaolu, et Tallinna Vesi sulges neli purgimiskohta: Suur-Sõjamäel (Tallinnas), Irus (Jõelähtmes), Kaldal (Keilas) ja Harkus. Nüüd saavad fekaalivedajad kasutada ainult Tallinna purgimiskohtasid, sest teised ei sobi. See aga on tõstnud teenuse hinda: pikenevad sõiduteekonnad ja purgimiskohtades tuleb järjekorras oodata.

Võrreldes Tallinna Vee purgimiskohtadega ei ole praegu Harjumaal avatud kohad nii suured, et suudaksid vajalikus mahus solki vastu võtta ja seda töödelda. Fekaaliveo ettevõtjate sõnul ei olegi need väärt kandma purgimiskoha nime. Nimetatud kohtadele on välja jagatud üksikud load ja tegevus toimub väikeses mahus. Näiteks Keila-Joa purgimiskoht ei suuda töödelda piirkonna 200 kuupmeetrit reovett ja suurem osa tuleb ikkagi Tallinna viia.

Harju Elule rääkis üks fekaaliveo ettevõtte juht, kes palus anonüümsust, et Tallinna Vee ettekirjutiste tõttu on hinnad tõusnud 70–100 protsenti. Teatud püsiklientide puhul on hinnatõus jäänud 50–60 protsendi juurde, aga seda põhjusel, et kliendid asuvad purgimiskohtadele suhteliselt lähedal.
Kuid ettevõtja sõnul on olukord võtmas uue pöörde. “Eelmisel nädalal jõudis fekaaliveo ettevõtjateni kiri Tallinna Veelt. Seal öeldakse, et uute lepingute põhjal võib vett purgimiskohtadesse tuua Tallinna Vee haldus- või tegevusalalt. See tähendab seda, et kogu ülejäänud Harjumaale peame mingist hetkest hakkama ei ütlema,” rääkis ettevõtte juht.

Loe edasi Harju Elust.