Projekti eesmärk on tunnustada aktiivseid külasid ja külaelanikke, kes on valmis panustama oma aega ja energiat sellesse, et edendada elu maal ning sõna otseses mõttes oma küla elama panna. Projektis saavad osaleda kõik külad, kes soovivad kohalikku külaelu elavdada ja muuta külamaja kohaks, kus kogu külarahval on mõnus koos käia ning ühiselt asju ette võtta.

Suvel jooksul valib Telia žürii kõigi projektis osalenute vahel välja neli Eestimaa küla, mille külakeskusesse, rahvamajja või mõnda teise ühiseks kooskäimiseks ette nähtud hoonesse paigaldatakse Telia 4G internet koos MINU.TV teenusega, 55-tolline nutiteler ning korralik sülearvuti.

„See on suurepärane võimalus oma külakeskus korraliku internetiühenduse ja moodsa tehnikaga varustada, et külaelanikel avaneks juba sel suvel võimalus üheskoos jälgida näiteks meie sportlaste esinemist Rio olümpiamängudel,“ märkis Telia Eesti turundusjuht Maarit Mäeveer.

„Soovime, et Eesti oleks hea koht elamiseks ning panustame selle kampaaniategevusega ka külaelude arengusse. Meie eesmärk on anda küladele võimalus endast rääkida, läbi meie kampaaniakajastuse enda küla reklaamida ning selle tulemusena julgustada inimesi maale elama asuda,“ lisas ta.

„Pane küla elama“ projektis osalemiseks tuleb veebiaadressil www.telia.ee/kula täita osalusankeet, kus saab kirjeldada oma külaga seotud plaane ja ettevõtmisi. Iga kahe nädala tagant valib Telia välja uue võitja, kelle tegemistest valmib ka kokkuvõttev videoklipp.

Juuni alguses käis Telia nimetatud projekti raames Karala külas Saaremaal, kus kohalike elanike eestvedamisel toimus kohaliku külamaja värvimine.