Puuhoolduse konsultandi Sulev Järve selgitusest tuleneb, et kahju hindamise aluseks võetakse ühest küljest puu haljastuslik väärtus ning teiselt poolt arvutatakse erinevate näitajate abil raiutud puu asemele istutatavate puude arvu. Nii leitakse loodusele tekitatud kahju suurus.

Väljavõte eksperthinnangu aktist: Hindamise hetkeks oli raiutud puust alles ainult ca 5 cm kõrgune känd. Kännu läbimõõt mõõdeti ning puu rinnasläbimõõt arvutati keskkonnaministri käskkirjaga kinnitatud „Metsa mõõtmise metoodilise juhendi" kohaselt. Kännu keskmiseks läbimõõduks saadi 32 cm ning puu rinnasläbimõõduks 23 cm.

Heakorraspetsialisti (Kaja Mõtsnik - KS) selgituste kohaselt oli tegemist liigiliselt ja seisundilt samaväärse kasega nagu selle kõrval kasvavad puud. Seega oli raiutud puu ilmselt kuldkask ning III väärtusklassis. Vastava valemi alusel arvutati selle kompensatsiooniväärtus, milleks on 7 lehtpuuistikut rinnasläbimõõduga vähemalt 4 cm (kõrgusega ca 3 meetrit). Ühe sellise puu keskmine maksumus Tallinnas tehtud hinnapakkumiste põhjal (sisaldab puukoolist ostetud istiku, istutamise ja 2-aastase garantiihoolduse) on ca 130 eurot. Seega oleks nende kogumaksumus ca 910 eurot, lisaks hindamisakti koostamise kulud ja koristamiskulud.