Käsipalliklubi SK Viimsi HC loodi 15. septembril 1997.

Kui palju on klubis mängijaid?

Eelmisel hooajal oli klubis 93 litsentsiga mängijat, 1. klassi poistest kuni 47. eluaastani.

Palun tutvustage treenereid!

Ain Kont on "A" (1992 ja hiljem sündinud) klassi poiste ja Eesti esiliiga võistkonna (HC Viimsi) treener. Ahmed Porkveli on "D" (1999 ja hiljem sündinud) klassi poiste treener, omab IV treenerikategooriat ja on lõpetanud Tartu Ülikooli 1987. aastal. Ain Pinnonen st mina olen "C" (1997 ja hiljem sündinud) klassi ja 1.-2. klassi poiste, Eesti meistriliiga võistkonna HC Viimsi/Tööriistamarket peatreener ja Eesti meestekoondise ning juunioride koondise teine treener. Olen lõpetanud Tartu Ülikooli 1986. aastal ja oman V treenerikategooriat. Jaanus Rätsep on HC Viimsi/ Tööriistamarketi teine treener.

Kus ja kui tihti toimuvad treeningud?

Treeningud toimuvad Viimsi Kooli spordikeskuses, kus mängitakse ka kõik kodumängud. Väikesed poisid treenivad kaks korda nädalas, vanemad poisid ja HC Viimsi/Tööriistamarket neli korda nädalas, lisaks individuaalselt.

Mida teete talvel, mida suvel?

Juuli lõpus, augusti alguses olime Kurgjärvel laagris (62 poissi), kus tegime eelolevaks hooajaks üldfüüsilist ettevalmistust, so jooksud, jõusaal, hüpped jne. Augustis alustasime ka pallitreeningutega ja võtsime osa Tallinn Cupist, kus saavutasime V koha.

Mängijaid on ilmselt mitmel tasemel oskustega, kas on mitu meeskonda?

SK Viimsi HC-l on üks võistkond Eesti meistrivõistluste esiliigas (HC Viimsi) ja meistriliigas (HC Viimsi/Tööriistamarket).

Kuidas, kui tihti ja kus võisteldakse?

Sel hooajal võtame osa noorte ja täiskasvanute Eesti karikavõistlustest ja Eesti meistrivõistlustest. Meeste KV ja MV käivad juba täie hooga. Noorte karikavõistlused algavad novembris. Plaanis on minna noortega turniiridele Rootsi ja Soome. Kõige väiksematele on oma miniliiga.

Milline on praegu klubi tase?

Eelmisel hooajal tulime Eesti meistrivõistlustel "A" klassis II kohale, "C" klassis VII kohale, "D" klassis VIII kohale ja meestega võitsime III koha.

Palju on Eestis käsipalliklubisid, kellega HC Viimsi

võistlustel kohtub ja mängib?

Meeste meistriliigas on 7, esiliigas 10 võistkonda.

Kui vald tunnustas 2010. aasta parimaid sportlasi, oli nende seas ka 17 noormeest Chocolate Boys koosseisus. Kas Chocolate Boys on Viimsi HC mängijaile tipp, kuhu püüelda?

Eelmisel hooajal mängisime Chocolate Boys/Viimsi nime all, sel hooajal HC Viimsi/ Tööriistamarketi nimega, kus mängib 10 noormeest, kes on saanud alghariduse Viimsist. Kui Viimsi klubi jääb kitsaks, siis on võimalus minna edasi välismaale, näiteks Taani, kus käsipalli tase on väga kõrge. Nii on teinud kolm Viimsi noormeest, kes õpivad Aarhusi Akadeemias ja mängivad Taani erinevates klubides.

Millal on õige aeg või sobiv iga, et hakata mängima käsipalli?

Käsipall ei ole kerge mäng, see eeldab head vastupidavust, kiirust, hüppevõimet, jõudu, osavust, visketugevust, tasakaalu, head koordinatsiooni ja reaktsioonikiirust. Esimesed sammud selles suunas võiks alustada esimesest klassist, algstaadiumis laste käsipallimäng erineb oluliselt põhikäsipallist.

Väikeste poiste treening peab olema hästi mitmekesine ja arendav, selleks mängime lisaks käsipallile liikumismänge, jalgpalli, rahvastepalli, saalihokit, teeme jõuduharjutusi.

Millised on eeldused, et saada heaks käsipallimängijaks?

Käsipalli võivad mängida pikad, lühikesed, peenikesed ja natuke täidlased, aga tal peavad olema eelpool nimetatud omadused. Siis on lootust saada väga heaks käsipalluriks, kes mängivad meistriliigas. Kelle tase nii kõrgele ei ulatu, selle jaoks ongi madalamad liigad.

Kuidas te ise käsipalli mängima hakkasite?

Mina olen lõpetanud Tapa kooli. Käsipall oli seal ainuke pallimäng, kus toimusid regulaarsed treeningud. Esimesse trenni läksin kümneaastaselt.

Kuidas pojad selle juurde jõudsid - kas isa õhutusel ja eeskujul?

Kaks vanemat poega - Siim ja Mikk - käisid käsipallis, jalgpallis, kergejõustikus ja tänu nendele treeningutele on nad jõudnud Eesti käsipallikoondisesse, see näitabki mitmekülgsust. Soovitan kõikidel poistel mitte piirduda ühe alaga, vaid proovida erinevaid, sest 7-8-aastane poiss ei tea, mis talle sobib ja meeldib. Siim ja Mikk valisid umbes 9-10-aastaselt käsipalli ise, mitte isa käsul.
_____________________________________

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel osaleva HC Viimsi/Tööriistamarketi selle aasta kodumängude ajakava.

Mängud toimuvad Viimsi KK spordikeskuses:

04.10.2011 k 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - Põlva Serviti

27.10.2011 k 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - Aruküla/HC Tallas l

17.11.2011 k 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - Põlva

29.11.2011 k 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - SK Tapa.

15.12.2011 k 19.00 HC Viimsi/Tööriistamarket - Viljandi HC