Päeva muutis sisukamaks maali- ja nahakunstnik Silvia Kelle Tallinnast, kes esines ka loenguga ning luges oma luuletusi. Üllatuskülaline, Eesti Rahvakunsti ja Käsitööliidu juhatuse esimees Liivi Soova, oma lühikeses sõnavõtus rääkis vabariigis toimuvatest suurematest käsitööalastest üritustest ning kinkis meile käsitööalast kirjandust.

Näitusi, väljapanekuid ja töötubasid oli kultuurimaja kaks korrust täis. Väga mitmekülgsete käsitööesemete väljapanekuga meelitasid rahvast ligi Tapa kultuurikoja käsitööring ning Tapa Seeniortuba. Lehtse käsitöötegijad näitasid põhiliselt kangastelgedel kootud vaipu, sõbasid, kotte, linikuid, saunalinu, käterätte ning Elve Nurga kootud erinevate kihelkondade rahvariidevöösid ja rahvariideid. Imekaunid ristpistes tikitud pildid pani välja Endla Lääne. Populaarseks on saanud keraamiliste nõude valmistamine. Sellealase ulatusliku näitusega tuli välja Eha Kaukvere keraamikatuba Jänedalt. Kohapeal sai igaüks endale teha savist meelepärase kausi või vaasi Moe raamatuklubi naiste juhendamisel.

Krista Lahti lauaümbrus oli paksult rahvast täis, seal tehti kauneid esemeid villaloorist. Õppida sai ka villaloorist susside ja barettide tegemist. Selle peale oli meister Kaja Tomberg. Kauniste ehete, pärlite, tegemist jagus mõlemale korrusele. Osteti, müüdi ja õpiti ka pärleid paela lükkima.

Töötubasid oli veelgi. Lehtse Kooli õpilaste tööde näitus vääris tähelepanu. Samas õpetasid õpetajad Tiiu Tikkerber ja Tiina Evardi, kuidas teha organsa lille või cernitist ehte või nööbi.

Mitmekülgsed olid igasuguste pitside väljapanekud ja õpitoad. Sellealaseid õpetusi jagasid Eha Rehemaa, Valve Tammjärv, Maarika Anni ja Irina Tarassova. Anu Jonuksi õpitoas sai tungida klaasimaali, liivakaardi, pärlite viltimise ja niidigraafika tegemise saladustesse. Paelu sai punuda Marie Rohtla ja Seila Truu juhendamisel ning kuidas kardinaid õmmelda, seda näitas kõigile Helda Saame.

Toome taas käsitöötubadesse esiemade põhilised käsitöövahendid, vokid ja kraasid. Kuidas nendega töötada. Seda oskas hästi Vaike Freimann. Loodus pakub imeilusaid lõnga värvimise võimalusi, seda kunsti tundis hästi Anne Raava. Osta sai loodustooteid.

Meelelahutuse eest seisid head Lehtse Kooli lauljad, etlejad ja pillimehed ning Imastu Koolkodu kolme noormehe imeilusasti esitatud laulud.

Üritus õnnestus. Sellest rääkisid osalejad ja külaliste raamatusse kirjutatud tänusõnad. Me täname Tapa vallavalitsust, kes rahaliselt üritust toetas. Täname kõiki õpitubade õpetajaid, näituste väljapanijaid, abistajaid ja rahvast, kes sõitis kohale Tartust, Tallinnast, Harju- ja Järvamaalt, et saada osa esimesest Tapa valla käsitöötegijate päevast „Ma ise ilutegija“.