Pärnamäe Pagarid on pisike pagaritööstus, seetõttu jagunesime kahte rühma. Esimene grupp läks leiva- ja saiategu vaatama ning teine grupp korjas pargis lehti. Pärast grupid vahetusid.

Pagaritöökojas tekkis alguses palju kihistamist ja naeru mütsikestest, mis pähe tuli panna. Tegelikult ju põhjus väga praktiline - keegi ei tahaks leivast või saiast leida juuksekarvu.

Tore oli vaadata, kuidas osavate käte all vormusid erinevat sorti leivapätsid ning pisikesed magusad ja soolased pirukad. Saime teada, et mõnd sorti saia tegemine võib olla põnev ja hasartne ettevõtmine - pika saia saamiseks tuleb pagaril mängida korvpalli.

Ja kui mõnusat lõhna levitasid kuumades ahjudes küpsevad tooted! Uudistasime, kuidas leivapätsid ahjust tulles omale läikiva katte saavad - võetakse suur pintsel, mis teatud segusse kastetakse ning millega siis ahjusoojad leivad üle "lakitakse". Sellise tööga saaksid meie kastaninublude lapsed väga hästi hakkama.

Laste jaoks põnevaim osa oli viilutamise masin, kus teravad saed lõikavad pätsi täpselt ühe-laiusteks viiludeks. Aja planeerimine oli väga täpne, jõudsime lõunasöögiks kenasti lasteaeda tagasi. Lõunalauas võisime söögi kõrvale võtta Pärnamäe Pagarite poolt kaasa antud sepikut.

Tänutäheks lahke vastuvõtu eest kinkisime Pärnamäe Pagaritele lapsevanema poolt kootud leivaräti. Aitäh, kallid pagarid!