Mesisel maikuu hommikul kogunesid kastaninublude lapsed, õpetajad, lapsevanemad ja pisemad õed-vennad lasteaia parklas, et lapsed autodesse jagada ja lähtekoha peatusest Pulli külas pisikesed reisijad koos saatjatega rongile aidata. Vanemad sõitsid ise autodega Pärnu Kaubajaama, et hiljem sealt sõitjatega ühineda.

Pulli peatuses võis juba eemalt näha saabuva veduri laia nina ja kuulda, kuidas rong peatudes vaikselt tuure maha võttis. Lapsed kribinal-krabinal rongi aidatud, istumiskohad leitud, täiskasvanutel piletid lunastatud, võis rong uuesti sõitu alustada. Kusagil alustas keegi tuttavat viisijupikest „Rongisõit", mis lõpuks kõiki haaras, täiskasvanud nostalgitsema pani ja nii mõnegi võõra reisja suu muigvele võttis.

Veeresime Pärnu Kaubajaama, kus meiega ühinesid lapsevanemad, sõitsime edasi Raeküla peatuse suunas. Sealt tuli meie rong tagurpidikäigul tagasi Kaubajaama ja see oligi meie rongisõidu lõpp-punkt. Kui olime edukalt rongilt maha saanud, saime pilgu heita ka veduri sisemusse, nägime tibatillukest juhtimiskabiini ja selle taga laiutavat võimsat mootorit.

Meile tutvustati jaama tööruume ja jaamakorraldaja „tööpõldu", mis kihas mitmetest nuppudest, hoobadest, plinkivatest tulukestest ja skeemidest. Jaamahoone alla keldrikorrusele oli ehitatud nõukogude ajal nõutud pommivarjend, mis praegu oma kahe võimsa raudukse taga peidab aga rongidele mõeldud esmaabi ja kosmeetikat.

Ülevalt tuli aga ärev teade, et jaama on kohe jõudmas üks kaubarong, mida pisikesed huvilised jooksujalu treppidest üles kiirustades vaatama tõttasid - seal ta mühisedes jaama sisse sõitiski.

Vedurijuhid ja jaamaülemad vahetasid omavahel dokumente ja allkirju, meie aga saime aega, et rongi taustal ja jaamaülemalt laenatud mütsiga pilte teha.

Meie aeg hakkas lõpule jõudma, emotsioonidest väsinuna ja täiesti võimelisena ette kujutama lasteaias lõunasöögiks serveeritava toidu lõhna, seadsime sammud lasteaia poole tagasi.

Lõpetuseks täname Tammiste lasteaia Kastaninublude rühma õpetajaid Kerstit, Evelini ja Sirlit ning teisi üritusega seotuid isikuid meeleoluka ja õpetliku päeva eest! Jääb üle soovida jaksu järgmiste põnevate ürituste korraldamisel, on ju kastaninubludel sõitmata kuumaõhupalliga, allveelaevaga, lennukiga...