Õhtul allkirjastati ühiste kavatsuste protokoll, et juba homsest alustada läbirääkimisi koalitsioonilepingu sõlmimiseks.

„Valijad on andnud mandaadi laiapõhjalise koalitsiooni tekkeks, mis esindab rohkemate tartlaste huve. Peame tõdema, et IRLi esindaja Margus Tsahkna käitumine ei jätnud võimalust nendega usaldusväärse ja tugeva koalitsiooni tekkeks. IRLi nõudmised ei olnud ka linna rahakotile vastuvõetavad,“ sõnas Reformierakonna Tartu piirkonna esimees Urmas Kruuse.

IRLi linnapeakandidaat Margus Tsahkna ütles mõned tunnid enne Reformierakonna avaldust Delfile, et Tartu koalitsiooni loomine jätkub neljapäeval IRLi ja Reformierakonna kõnelustega, kuid esmatähtis pole mitte võimuvõitlus, vaid laiapõhjalise koalitsioon.

Tsahkna, kes on olnud ka riigi tasemel koalitsioonikõneluste läbirääkija, tunnistas, et läbirääkimised tulevadki väga pingelised, sest viimase 16 aasta jooksul ei ole sellist olukorda Tartus olnud.

Valimistulemuste järgi on Reformierakonnal 49-liikmelises volikogus 15 kohta, teise koha saanud IRLil on 11 kohta, kolmandaks jäänud Keskerakonnal 9, sotsidel 8 ja valimisliitudel Isamaaline Tartu Kodanik ja Vabakund mõlemal 3 kohta.

Enim hääli korjasid neil valimistel Urmas Kruuse (RE) 5284, Margus Tsahkna (IRL) 3267, Heljo Pikhof (SDE) 1735, Aadu Must (KE) 1261, Aivar Riisalu KE) 1210, Nikolai Põdramägi (KE) 959, Ants Laaneots (RE) 894, Tõnis Lukas (ITK) 892 häält.