Ain Allas alustas oma telekarjääri Eesti Televisioonis 80ndate alguses krimiuudiste toimetajana. Tolleaegne tippreporter Kalle Mihkels meenutab seda aega nii: "Ain Allas tuli televisooni tööle komsomoli liinist, nagu siis vahel tollal ikka tuldi, õigemini saadeti, ajakirjandust ideoloogiliselt tugevdama. Eks ta siis tugevdas.

Tal olid erilised kanalid olemas, kust informatsiooni hankida. Neist aga ma täpsemalt ei tea."

Sai otsa Eesti NSV aeg, sai läbi ka Ain Allase aeg televisoonis. Endised kolleegid mäletavad, et ta siirdus avalike suhete juhiks transiidifirmasse, mille üks juhtfiguure oli Eesti NSV KGB eksjuht Rein Sillari.

Kui transiidiäri läbi sai, asus mees taas tööle televisooni, TV3 krimireporteriks. Selle perioodi kohta on olemas juba digitaliseeritud väljavõtted ajalehtedest 2001. aasta 9. augusti Õhtuleht kirjutab nii: "Vallandatud teleajakirjanik Ain Allas, kes tagurdas Kose õllebaari juures autoga otsa naisele ja jõi väidetavalt alles pärast seda paar kannu õlut, sai oma teo eest maksimaalse karistusmäära - 5300 krooni trahvi...

TV3 otsustas peale vahejuhtumit lõpetada Allasega koostöö. "Ükski endast lugupidav saatejuht, kelle järgi joonduvad sajad tuhanded televaatajad, ei tohiks nende usaldust sellisel moel kuritarvitada," ütles TV3 tegevjuht Toomas Vara SL Õhtulehele.

Nüüd on Ain Allas tagasi televisioonis. Kaua võib?