Lõplik projekt on esialgsest mahukam

Ait saab parem kui algselt kavandatud oli. Renoveerimistööde käigus võetakse maha kogu katusekonstruktsioon ja tugevdatakse müürid. Kuna viimased aastad on hävitavalt mõjunud ka tugikonstruktsioonidele, siis enamus neist  tuleb välja vahetada. Kogu hoone saab soojaks. Alustades põrandast, ustest ja akendest kuni katuseni välja.

Algselt ei olnud hoonesse kavandatud korralikku küttesüsteemi, mis eelarve korduval ülevaatamisel siiski paigaldatakse. Hoonet hakkab kütma maa- või õhksoojuspump. Lõplik lahendus on hetkel lahtine. Samuti ei olnud algselt kavas tualettruume kuid tulevaste külastajate mugavuse huvides saavad ka need hoonesse koos vajalike vee- ja kanalisatsioonisüsteemidega (kogumiskaev) rajatud.

Jätkuprojektiga plaanitakse ait ka sisustada

Loodan siiralt, et mõningane viivitus ei  mõjuta lõpptulemust negatiivses suunas. Olgu veel mainitud asjaolu, et tänu väga põhjalikule projektile ja algse ehitaja väljavahetamisele, saame ühe ilusa hoone korda. Meie oma väike kultuuriait nagu Viljandis, kus aastaringselt on üritusi noortele ja vanadele.

Kuigi hoone saab korda, ei olnud projekti raha eest ette nähtud sisustust, mille soetamiseks soovime esitada rahastamistaotluse Leader meetmesse. Loodame, et meie taotlus rahuldatakse ja saame järgmisel aastal sama meetme raames juba järgmiste hoonete ja teedevõrgustiku korrastamisega edasi minna.