Sellele järgnesid hangete korraldamine, projekteerimis- ja ehitustööd. Projekteeris Eesti Veeprojekt OÜ ja ehituse peatöövõtja oli AS Merko. Alates eelprojektist ja taotluse kirjutamisest kuni ehituse valmimiseni kulus 5 aastat, maksma läks see 3 412 218 eurot, millest valla omaosalus oli 730 171 eurot, ülejäänud raha tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Projekti elluviimise käigus paigaldati 9,3 km veetorustikku, 8,0 km kanalisatsioonitorustikku, ehitati 5 uut reovee ülepumplat ja 12 tuletõrje hüdranti, rekonstrueeriti 2 puurkaev-pumplat (Võimla tee 13 ja Paju tee 2) ning laiendati alevi reoveepuhastit. Reoveepuhasti laiendust aitas omal poolt rahastada ka E-Piim, kuna tema on üks oluline reovee tekitaja alevis.

AS Merko töödejuhi Kaspar Kõivu eestvedamisel sai torustike ehitustöödega hästi hakkama. Ehitustööd lõpetati enne tähtaega ja kuigi ilmataat on meid ja ehitajaid kõvasti soosinud, jääb siiski osa haljastus- ning teede taastamistöödest kevadisi sooje ilmu ootama.

Selle projekti valmimisega on loodud võimalus kõigil alevi kinnistuomanikel ühineda ühisvee- ja kanalisatsioonisüsteemiga. Torustiku rajamine liitumispunktist kinnistul asuva hooneni tuleb siiski omanikul omal kulul teha. Et vältida ebameeldivusi mõne kaabli või muu kommunikatsiooni rikkumise näol, tuleb kindlasti enne kaevetööde algust võtta vallast kaeveluba. Kaeveloa taotluse vormi leiate valla kodulehelt või pöörduge otse abivallavanema poole. Arvestama peab ka sellega, et taotluse menetlemine võtab aega ja kaeveloa väljastab vallavalitsus oma korraldusega.

Reeglina aga toimuvad vallavalitsuse istungid iga kahe nädala tagant. Tänan OÜ Järva-Jaani Teenuse ja ehitaja AS Merko nimel kõiki valla- ja alevielanikke, kes ilma nurisemata aitasid üle elada ehitustöödega kaasnevad ebameeldivused.