Sellest annavad tunnistust alevikus toimunud mitmed heakorratööde talgud, kus osalejad on alevikust ja ümberkaudsetest küladest. Anne ning Peetri eestvedamisel ja meie kaasalöömisel on laululava ümbruse ilme muutunud hulga silmasõbralikumaks.

Riina üleskutsel sai uue välimuse Põrsaku tee. Iga kätepaar, mis tõstab üles lendleva või põõsa all redutava prahi, annab Keava alevikule puhtama hingamise ja väljanägemise.

Järjekordsed Keava aleviku heakorratööde talgud toimuvad pühapäeval, 27. aprillil algusega kell 10. Kohtumispaik on laululava. Innustav esmamainimine

Aktiivsed inimesed on veebruarikuust alates Keava vanas koolimajas käinud koos nõu pidamas. Ajurünnakutest on välja kasvanud Keava viienda kodukandipäeva kava, Keava kooli kokkutuleku plaan, Keava lipu kavandi konkurss ning sellest tulenev aleviku sümboolika väljatöötamine.

Aleviku lipu heiskamiseks plaanime püstitada vana koolimaja ette uue lipumasti. Oleme teinud kinoõhtu, kus vaatasime uut Eesti filmi „Risttuules". Kindlasti plaanime enne suve teha veel ühe kinoõhtu.

Pühapäeval, 13.aprillil tegime aleviku rahvaga ajalugu. Valisime ühehäälselt uue alevikuvanema - Marko Valgma. Noor mees meie keskelt, kellel on teotahet, aktiivsust ning rahulikku meelt.

30. aprillil algusega kell 19 toimub raamatukogu esisel platsil tuleohutuse õhtupoolik, kus päästeamet ja korstnapühkija räägivad ohutusest tulekolletega toimetamisel. Maikuus elame ühiselt kaasa Eurovisioonile ja suvel süütame jaanitule.

Nüüd lähemalt Keava esmamainimise 960. aastapäevale pühendatud kodukandipäevaga seonduvast.

Plaanis on mitmed vahvad ettevõtmised: koduaiakohvikud, äritänav, kooli vilistlaste kokkutulek, ajalootund ja palju muud huvitavat.

Koduaiakohvikud

Koduaiakohvik tähendab, et kodukandipäeva ajal, 3-4 tunni vältel, on võimalik külastada kohvikuid aleviku/ piirkonna koduaedades. Eraisikud avavad oma kodus või õues ajutised kohvikud, kus külalistele tasulist söögi- ja joogipoolist pakutakse. Selleks, et osaleda kohvikupidajana, palun end registreerida hiljemalt 12. maiks aadressil ritatriinu.peussa@ kehtna.ee. Registreerimine tagab info kodukandipäeval avatava kohviku kohta. Registreerunutega saame kokku ning räägime täpsemalt üksikasjadest.

Keava lipp

Kodukandipäevaks valmib Keava aleviku lipp. Selleks on avatud lipu kavandi konkurss. Konkursi eesmärk on leida Keava alevikule sümboolika - lipp ning lipul kujutatust logo. Lipu värvilised kavandid esitada koos kirjelduse ja selgitusega kavandil kujutatud sümboolika tähenduse kohta paberkandjal (A4 formaadil) ja CD-plaadil või mälupulgal Keava raamatukogusse või e-kirjaga keavalipp@gmail.com 12. maiks. Lipu laiuse-pikkuse suhe on 150x236 cm ehk ristkülik. Lipukavandi kujundamisel on oluline, et kasutatakse Keavat iseloomustavaid sümboleid, kasutades kuni kolme värvi. Sümbolid peavad olema hõlpsasti arusaadavad ja meeldejäävad.

Neljaliikmelisel konkursikomisjonil, keda juhib Seily Sõgel-Raid, on õigus sobiva kavandi puudumisel valida välja üks kavand, mida töödeldakse edasi ja mis võetakse Keava aleviku sümboolika loomise aluseks.

Autorilt oodatakse koostöövalmidust vajalike muudatuste tegemiseks lipu kavandis pärast konkurssi. Konkursikomisjon kuulutab tulemused välja 2. juunil 2014. Võitjat autasustatakse Keava V kodukandipäeval 2. augustil käesoleval aastal.

Äri tänav, kooli kokkutulek, käsitöölaat

Keava teest saab 2. augustil Äri tänav, kus on märgitud kunagiste äride asukohad infotahvlitega. Poed, viljaveski, meierei, juuksur, pagariäri, apteek, haigla, kingsepp, lihunik, mütsitegija töökoda, lihakarn, plekksepp, pagar. Siinkohal üleskutse kõigile, kes on teadlikud Keava ajaloost ning kellel on fotosid Keava tee ääres asunud äridest, palun anda endast loo autorile märku.

Kodukandipäevale on oodatud kõik Keava kooli vilistlased. Vanas koolimajas on sel päeval vaatamiseks üles pandud fotod ja materjalid ajast, mil kool töötas. Selleks, et näitus sisukas ning mitmekesine saaks, ootab Reelika Kuusemäe kõikvõimalikke materjale, mida vilistlastel näituse tarvis anda on.

Tublid ning tarmukad käsitöölised Keavast ja piirkonnast on teretulnud näitama ning müüma oma käsitööd.

Kudumid, puu- või savitööd, rahvuslikud või tänapäevased esemed - kõik on väärt näitamist ning leiavad kindlasti kodukandipäeval hea ostja.

Kellel on huvi oma valmistatut pakkuda, andke aga teada! Kodukandipäevale saab end registreerida ja tasuda 1 euro osavõtutasu kahte moodi. Ülekandega Kehtna vallavalitsuse arveldusarvele EE781010802000064001 märksõnaga „Keava 960" või tuua Keava raamatukogusse. Osalustasu garanteerib kodukandipäeval sooja supi ja meene.

Samuti on oodatud kõigi heade inimeste annetused Keava V kodukandipäeva läbiviimiseks ning Keava aleviku arengu toetuseks juba nimetatud arveldusarvele ja sama märksõnaga