Selleaastane keelekümbluskonverents oli esmakordselt traditsioonilise konverentsikeskuse asemel koolikeskkonnas - Rocca al Mare koolis, et moodustuks vormiline ja sisuline tervik käsitletavate teemade osas.  

Erinevates töötubades räägiti õppekeskkonnast laiemalt kui vaid klassiruum ja õpikud. Oluliseks peeti, et õppetöö toimumiseks tuleb luua õhkkond, milles õpilased julgevad eksperimenteerida ja võtta riske, muutes tegevused tulemuslikuks. Õppimine võib toimuda ka väljaspool klassiruumi näiteks - õuesõpe ja e-õpe. Kasulikke ja huvitavaid kogemusi vahendasid nii teoreetikud kui praktikud Eestist ja ka Venemaalt, oma põnevatest kogemustest õuesõppel rääkisid Rocca al Mare kooli õpilased ja õpetajad.

Hea meel on tõdeda, et konverentsil tunnustati ka meie Valga Vene Gümnaasiumi (VVG) kui tublit keelekümblusmetoodika viljelejat ja aktiivset lõimitud õppetegevuste korraldajat.

Osalesime keelekümbluskonverentsil viiekesi: Lasteaed Pääsuke direktor Nadežda Amossova, VVG direktor Jelena Laul ja õpetajad Eneli Värnik, Nella Riit ja linnavalitsusest haridus-ja kultuuriameti juhataja Anneli Rants.