Uuringu käigus on võetud mitmed veeproovid nii puurkaevudest, erinevatest trassilõikudest kui ka tarbijate kraanidest. Võetud proovidest tegi analüüsid Tallinna Vesi AS-i akrediteeritud labor. Võrdleva tulemi saamiseks lasime täiendavalt proove analüüsida ka TTÜ laboris. Saadud tulemite põhjal koostatud aruannete alusel võime kinnitada, et inimese tervisele tarbitav vesi ohtu ei kujuta, küll aga ebameeldivusi (filtrite ummistused ja sellest tingitud madalam surve jne).

Vee-Ekspert OÜ teostas täies ulatuses filtermahuti pesu. Veebruari teises pooles jõudsid Kehtnasse filtrielemendi täitmiseks vajalikud erinevates fraktsioonides materjalid. Käesoleva aasta kaheksandal nädalal toimus filtri täielik hooldus, täitmine, mahuti korduspesu ja trassi läbipesu uhtveega. Tulenevalt trasside suurest pikkusest ja struktuuri keerukusest võib esineda ka pärast veefiltri uuendamist veekvaliteedi kõikumisi. Usume, et tehtud tööd ja kulutused annavad vajaliku tulemuse ja tarbijateni hakkab edaspidi jõudma kvaliteetne vesi.

Kvaliteetse vee kindlustamiseks on koostamisel paralleelfiltri paigaldamise eelprojekt, millel alusel esitatakse taotlus Keskkonnainvesteeringute Keskusele planeeritavate tööde kaasrahastamiseks.

Loodame tarbijate mõistvale suhtumisele ja kannatlikkusele.